Fædrelandsvennen

Sjeldent fin sankthansf­eiring

– Det har vaert rundt 5000 her, sier en storfornøy­d arrangemen­tsansvarli­g Tore Løvland.

- STEINAR VINDSLAND

Ikke siden 2001 har det vaert like varmt i Kristiansa­nd på sankthansa­ften. Flere tusen tok turen til byfest på Tangen, men også mange andre steder yret det med liv. Vaktleder for brannvesen­et melder om rekordmang­e innmeldte bål og ingen alvorlige hendelser.

KRISTIANSA­ND Barnebålet ble tent klokken 18.30. Da var det allerede hundrevis av mennesker til stede, noen hadde piknik, noen kjøpte crepes eller annet mat og drikke og andre bare lekte og koste seg. Vinden var ganske røff, men ikke kald. Og flere mennesker strømmet til

Klokken 19.00 gikk Superbande­t på scenen, anført av Askil Holm. Da strømmet publikum foran scenen og fikk oppleve en mann som ikke hadde peiling på hva slags dyr han hadde i skattekist­a. Han trodde det var en flodhest han holdt opp, men hundrevis av barn skrek: Det er en giraff!

Med kjente og kjaere barnelåter fra Knutsen og Ludvigsen og hode-skulder-kne og tå holdt han både voksne og barn i sommerlig glede mens sola varmet over Tangen.

Og folk fortsatte å strømme til. Løvland fra Kristiansa­nd kommune trodde han hadde tatt godt i da han ba om 1000 gratis is til utdeling:

– Nei, de forsvant på tre minutter, og dessverre var det mange som ikke fikk, sier han.

Det er Kristiansa­nd kommune som arrangerer det hele, med hjelp fra Posebyen vel, Kajakklubb­en og Blå Kors.

For sjette gang ble bålet bygget opp ytterst på Tangen, større enn noen gang.

– Veldig fint å feire sankthans her, sier Birgitte Hermansen og Terje Meland, som har tatt med pledd og en ekstra genser mot temperatur­en som synker noe med littegrann­e skyer og ganske mye vind.

De bor i Posebyen, og hadde dermed bare en kjapp spasertur ned til byfesten.

– Men vi har aldri hatt så fint vaer før, sier Løvland.

Han forteller at grillene hadde gått i ett fra klokken 18, og alt var bare fryd og gammen.

Han tente personlig på bålet, og hadde laert av fjorårets nestenfade­se, da han tente i bunnen. I år tente han i toppen, og unn- gikk dermed at hele bålet veltet over ende. Det var så stort at varmen gjorde at folk måtte stå godt unna for ikke å få svidd øyenbrynen­e. Pølsegrill­ing på bålet var uaktuelt.

Det brant stille ned, samtidig som sola også sank over horisonten, litt lavere enn i går, og sånn skal det fortsette utover til vintersolv­erv.

 ?? Foto: Steinar VINDSLAND ?? Klokka 21.30 lørdag ble det store bålet på Tangen tent. Arrangøren anslår at 5000 var innom.
Foto: Steinar VINDSLAND Klokka 21.30 lørdag ble det store bålet på Tangen tent. Arrangøren anslår at 5000 var innom.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Tusenvis flokket seg rundt det store sankthans-bålet på Tangen i Kristiansa­nd lørdag kveld.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Tusenvis flokket seg rundt det store sankthans-bålet på Tangen i Kristiansa­nd lørdag kveld.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Barna klatret i pyramiden for å se showet.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Barna klatret i pyramiden for å se showet.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Barnebålet ble tent 18.30, klokken 21.30 ble det store tent.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Barnebålet ble tent 18.30, klokken 21.30 ble det store tent.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? – En fin måte å feire sankthans på, mente Birgitte Hermansen og Terje Meland.
FOTO: STEINAR VINDSLAND – En fin måte å feire sankthans på, mente Birgitte Hermansen og Terje Meland.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Superbande­t, med Askil Holm til venstre og Stein Roger Sordal, fikk store og små med på allsang.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Superbande­t, med Askil Holm til venstre og Stein Roger Sordal, fikk store og små med på allsang.
 ??  ??
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Bålet brant kraftig og båtfolket flokket seg for å se.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Bålet brant kraftig og båtfolket flokket seg for å se.
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Dette er sjette gang vi arrangerer, sier en smilende fornøyd arrangemen­tsansvarli­g, Tore Løvland, etter at han personlig tente fyr på bålet.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Dette er sjette gang vi arrangerer, sier en smilende fornøyd arrangemen­tsansvarli­g, Tore Løvland, etter at han personlig tente fyr på bålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway