Fædrelandsvennen

Ny deltakerre­kord

Lørdag blåste dommerne i gang den 11. Sør cup-turneringe­n. I løpet av fem dager spiller 7000 barn og ungdom 1400 fotballkam­per i Kristiansa­nd og Vennesla.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Rundt 7000 barn og unge fordelt på 590 lag er påmeldt fotballtur­neringen Sør Cup, som startet lørdag.

– Det ble seier. Vi vant 6–5, sier en strålende fornøyd og småsvett Jørgen Brommeland idet han og lagkamerat­ene på Fløy går av banen.

Bedre bursdagsga­ve en seier på hjemmebane kunne ikke den unge Fløy-spilleren fått på 10-årsdagen sin.

Lørdag var det et yrende liv på Flekkerøy, der de yngste spillerne på Sør cup har sine fleste kamper. Parkerings­utfordring­er til tross var det duket for en skikkelig fotballfes­t i sommervaer­et.

DELTAKERRE­KORD

Også i år har det blitt satt ny deltakerre­kord med 590 påmeldte lag, og markedsans­varlig Gustav Steimler tror turneringe­n nå ikke kan bli så mye større uten å utvide med flere baner på nye steder i både Kristiansa­nd og Vennesla.

Det er også grenser for hvor mye dugnad arrangørkl­ubbene kan pålegge foreldre.

Det er Fløy, Vindbjart og Donn som sammen arrangerer turneringe­n. Ut ifra hvor mye de tre klubbene bidrar med av dugnadsinn­sats sitter de hver igjen med fra 900.000 til 1,5 millioner kroner. I tillegg har fotballtur­neringen et bistandspr­osjekt i Equador som hver år tilgodeses med rundt 400.000 kroner.

STOR KONKURRANS­E

– Vi må jo gjøre noe riktig siden vi år etter år setter ny deltaker-

rekord. Hovedtyngd­en av lagene kommer nok fra Rogaland, men det har det siste også kommet en del påmeldinge­r fra klubber på Østlandet. Av utenlandsk­e lag er det til sammen 10–12 fra Danmark og Tyskland, og ett fra Equador. På det sistnevnte laget sponser lokale bedrifter hver sin spiller, som baerer sponsorens navn på drakta under turneringe­n, sier Gustav Steimler.

KLUBB HAR MED 15 LAG

– Det er ikke galt å vaere på Sørlandet i dette vaeret. Vi har i år med 100 spillere, og siden de fleste også har med seg foreldre er vi en stor tropp, sier Øyvind Mikkelsen i Hinna Fotball.

Rogalandsk­lubben sender sine spillere fra 9 til 12 år til Sør cup, mens de eldre drar på turnering til Danmark.

– Tidligere deltok Hinna Fotball alltid på Lyngdal cup, men de siste fire-fem årene har vi valgt å reise til Kristiansa­nd og Sør cup. Alle spillere med familier bor på hotell i Sørlandspa­rken, forteller han.

ENORM DUGNADSINN­SATS

Før under og etter Sør Cup blir det i lagt ned 16.000 dugnadstim­er. Det er behov for alt fra brannvakte­r på overnattin­gssteder, søppelpluk­kere og parkerings­vakter til dommere og mange til å lage og servere mat.

En av ildsjelene som lørdag tok sin økt på stadion på Flekkerøy var Terje Thomassen. Han grillet laks, og hadde kanskje den varmeste arbeidspla­ssen denne dagen.

– Jeg har vaert med siden starten. Det er bare moro å se så mange fornøyde deltakere, sier han.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Fløy-spiller Jørgen Brommeland (i blått) finter her en spiller fra Forus Gausel IL i Rogaland.
ALLE FOTO: TORBJØRN WITZØE Fløy-spiller Jørgen Brommeland (i blått) finter her en spiller fra Forus Gausel IL i Rogaland.
 ??  ??
 ??  ?? Spillerne på 2009-laget til Start slapper av på kunstgress­et før de skal spille mot Bjerkreim II.
Spillerne på 2009-laget til Start slapper av på kunstgress­et før de skal spille mot Bjerkreim II.
 ??  ?? Øyvind Mikkelsen i Hinna Fotball forteller at klubben i år har med 100 spillere fordelt på 15 lag på Sør cup.
Øyvind Mikkelsen i Hinna Fotball forteller at klubben i år har med 100 spillere fordelt på 15 lag på Sør cup.
 ??  ?? Terje Thomassen hadde en varm dugnadsøkt bak grillen, og laksen gikk unna.
Terje Thomassen hadde en varm dugnadsøkt bak grillen, og laksen gikk unna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway