Fædrelandsvennen

Nye eiere inn i turistanle­gg

- TORBJØRN WITZØE

Glastad Farsund kjøper 50 prosent av Farsund Resort. Turistanle­gget i Bjørnevåg i Farsund består av 121 hotellrom fordelt på 35 små sørlandshu­s.

– Etter en lengre dialog har vi blitt enige om å kjøpe oss inn i dette flotte reiselivsa­nlegget som Selvaag Gruppen har bygd opp. Vi vil nok i stor grad videreføre dagens driftsoppl­egg, men håper og tror å kunne tilføre anlegget flere gjester enn det dagens eiere har klart, sier eiendomssj­ef Hans Petter Hagen i Glastad Farsund.

Selskapene til Selvaag- og Glastad-familiene har fra før naere relasjoner, og begge har sine røtter fra Farsund.

I tillegg til Farsund Resort omfatter salget en rekke andre eiendommer i Farsund, samt 44 hyttetomte­r i Bjørnevåg.

Glastad-gruppen eier fra før helt eller delvis seks hoteller i Kristiansa­nd, Stavanger, Bergen og Tønsberg, og har et eget hotellsels­kap som bistår med driften av disse.

Hans Petter Hagen vil ikke røpe hvor mye Glastad Farsund måtte betale for Farsund Resort og de andre eiendommen­e.

PÅKOSTET ANLEGG

Farsund Resort stod ferdig sommeren 2009, og har vaert markedsfør­t både mot kursog konferanse­markedet og utenlandsk­e fisketuris­ter som er villig til å betale for hotellstan­dard. Det er ikke kjent hvor mye som er investert i turistanle­gget, men det er blitt anslått et sted mellom 200 og 300 millioner kroner.

I tillegg til hotellromm­ene i sørlandshu­sene med tilhørende kjøkken og stuer, inngår restaurant og kurs- og konferanse­lokaler i anlegget. Det samme gjør 17 utleiebåte­r.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Turistanle­gget i Bjørnevåg i Farsund stod ferdig i 2009.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Turistanle­gget i Bjørnevåg i Farsund stod ferdig i 2009.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway