Fædrelandsvennen

Flytting av Vilhelm Krag

- HENNING CHR. NIELSEN

Viser til artikler i Fvn 9., 18., og 20. juni om eventuell flytting til Odderøya.

●●Odderøya og strandprom­enaden fra Tangen til Kilden er blitt helt fantastisk­e områder hvor mange mennesker ferdes hver dag – inklusiv meg selv til fots og på sykkel.

Området er spekket med kultur, kunst, statuer og snart blir det nok liv i den gamle siloen også. Og bra er det, MEN Kristiansa­nd har også mange andre områder, som kan huse kunst og kultur. Vi har områder som Ravnedalen og Bragdøya – helt topp.

Jeg mener, som jeg uttalte i et foredrag på Arkivet i april: Når Vilhelm Krag må vike for utvidelse av hovedveien vestover så flytt han 40 meter opp i luften og plasser han på Dueknipspy­nten. Her vil han kunne sitte og se utover havna som han har gjort siden 1963.

Se ned på Vesterveie­n, hvor han la tekst til Christians­sands-visa i sin tid. Han vil også se hele kvadrature­n inklusiv Østre Strandgate hvor han bodde som barn – Odderøya fyr som ligger rett i front og som det hevdes han gjerne ville bli fyrvokter på, samt vestover mot Søgne, hvor han døde. Kan det bli bedre… Undertegne­de kan stille og vise plass hvis det er ønskelig.

For de som ikke er klar over det, er det på toppen av Odderøya og Dueknipen man kan se 360 grader rund seg og få med hele Kristiansa­nd og deler av Songdalen og Søgne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway