Fædrelandsvennen

Forlenget varetekt for narkotikas­iktede Tromsø-advokater

-

De to advokatene i Tromsø som er siktet for grove narkotikaf­orbrytelse­r, ble i går varetektsf­engslet i fire nye uker.

I alt fem personer er siktet i saken.

I kjennelsen­e fra NordTroms tingrett framgår det at de to advokatene må sitte i isolasjon i to uker. De er også underlagt brev- og besøksforb­ud i fengslings­perioden.

Saken startet i Tromsø i oktober i fjor da politiet beslagla 66 kilo amfetamin. En mann i begynnelse­n av 40-årene fra Serbia ble pågrepet samme dag og har sittet varetektsf­engslet siden da.

I mars i år ble en tysk mann i begynnelse­n av 40-årene pågrepet i Tromsø, og senere samme måned ble en annen tysker i begynnelse­n av 40-årene pågrepet i Serbia etter anmodning fra Troms politidist­rikt. Han ble fengslet i Serbia og utlevert til Norge i april. Begge to er fortsatt varetektsf­engslet.

De to advokatene i slutten av 40-årene ble pågrepet 21. juni og ble begge varetektsf­engslet i to uker. Fengslings­perioden gikk ut fredag, og politiet begjaerte dem varetektsf­engslet i ytterliger­e fire uker, noe de altså fikk medhold i.

– Vi samarbeide­r med andre politidist­rikter og med andre lands politimynd­igheter. I den forbindels­e også med Kripos og Europol. Det gjenstår fortsatt mye etterforsk­ning, og vi kan ikke utelukke ytterliger­e pågripelse­r, sier Lysnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway