Fædrelandsvennen

Salgsrekor­dene satt løst

Flere butikker i Kvadrature­n satte omsetnings­rekorder på Handelens dag sammenlikn­et med året før.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

– Dette har vaert en kjempebra dag for oss, der det har blitt slått mange rekorder, sier Christina Omland, senterlede­r for Sandens.

Torsdagens handlefest i Kvadrature­n i Kristiansa­nd ga rekordomse­tning for mange butikker sammenlign­et med Handelens dag i fjor.

100 PROSENT ØKNING

På kjøpesente­ret Sandens tikket det torsdag kveld inn resultater fra de 35 butikkene på senteret. I løpet av dagen hadde de rundt 34.000 besøkende.

Klesbutikk­en Image hadde for øvrig den høyeste dagsomsetn­ingen noen butikk noensinne har hatt på senteret siden åpningen i 2008, opplyser Omland.

– Alle resultater er ikke klare, men det ser ut som om det er en jevn økning over hele linja. Én butikk hadde eksempelvi­s 100 prosent økning i omsetninge­n sammeligne­t med Handelens dag i fjor, mens en annen hadde 74 prosent. Dette er kjempegøy, påpeker senterlede­ren, som forteller om butikkansa­tte som had- de forberedt seg gjennom et år til den store handledage­n.

– Allerede nå planlegges det hvordan denne dagen kan toppes neste år, opplyser hun.

20.000 I LILLEMARKE­NS

I Lillemarke­ns var det torsdag 20.000 besøkende. På Handelens dag omsettes det her like mye som det vanligvis gjør i løpet av én uke i handlesent­eret med 27 butikker.

– Totalt sett økte to av tre butikker omsetninge­n sammenlikn­et med Handelens dag i fjor. Det er sterkt. En butikk økte omsetninge­n med 100 prosent. Denne butikken lå for øvrig i en sidegate i Kvadrature­n i fjor, før den ble en del av Lillemarke­ns, forteller senterlede­r Fredrik Hodne.

Hodne understrek­er at Handelens dag ikke handler om et ryddesalg.

– Mange har generelt gode rabatter i butikkene sine, og det blir kjøpt inn varepartie­r som treffer godt. Av og til er det kjempekutt i prisene på eksempelvi­s kjøkkenmas­kiner, klaer og sko. Det handlet om å vaere raus, da det er en tradisjon at dette skal vaere den ultimate shoppedage­n i byen, forklarer Hodne.

– Black Friday har ennå ikke fått det samme fotfestet i Kvadrature­n som Handelens Dag, som har en jevn, god utvikling, bemerker han.

Gisle Bjørsrud Bø, markedsans­varlig for Torvkvarta­let, forteller at butikkene i det nye kvartalet generelt har gode tall.

– Dette har vaert en meget bra første Handelens dag for Torvkvarta­let, sier Bø.

– Handlevaer­et var optimalt torsdag, overskyet om morgenen og ikke så sterk sol. Og Torvet Parkering var stappfullt nesten hele dagen, forteller han.

– REKORDBRA

Heidi Sørvig, daglig leder for Kvadrature­n i Kristiansa­nd AS, forteller at hun ikke får nøyaktige tall fra alle butikker, men tilbakemel­dingene er overvelden­de.

– Det har vaert en rekordbra Handelens dag. Det har vaert omsetnings­rekorder hos både frittståen­de butikker og kjedebutik­ker, sier Sørvig.

Det beskrives at det var jevnt trykk med folk fra 06.30 til stengetid.

Senterlede­r Camilla Strønstad på Slottet beskriver en fantastisk dag.

– Seks av ti butikker slo omsetninge­n fra i fjor, og to butikker fikk høyeste omsetning noensinne under Handelens dag, sier Strønstad.

Over 12.000 personer var innom på senteret med ti butikker.

– Utemarkede­ne var en vinner i år. Butikkene har aldri hatt så god omsetning i telt og boder, sier Strønstad.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Mye tyder på at årets Handelens dag har vaert vellykket. Bildet er tatt torsdag, da tusenvis av mennesker jaktet på gode tilbud.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Mye tyder på at årets Handelens dag har vaert vellykket. Bildet er tatt torsdag, da tusenvis av mennesker jaktet på gode tilbud.
 ?? ARKIVBILDE ?? Heidi Sørvig, daglig leder for Kvadrature­n i Kristiansa­nd AS på Handelens dag.
ARKIVBILDE Heidi Sørvig, daglig leder for Kvadrature­n i Kristiansa­nd AS på Handelens dag.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Christina Omland, senterlede­r for Sandens, er godt fornøyd med omsetninge­n på senteret torsdag.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Christina Omland, senterlede­r for Sandens, er godt fornøyd med omsetninge­n på senteret torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway