Fædrelandsvennen

Ølprodusen­tene sliter fremdeles

- NTB

Produksjon­en av CO2 på Herøya er snart i gang, men lagrene er små. Både Ringnes og Hansa Borg har måttet ta grep for å takle situasjone­n.

en best mulig service. Nå har vi fått signaler om at produksjon­en av CO2 i Norge snart skal vaere i gang, sier Bruusgaard.

Mangelen på industriel­l CO2 startet blant annet som følge av en produksjon­sstopp 17. juni i en Yara-fabrikk på Herøya i Porsgrunn. Yara jobber med å få fabrikken i gang for fullt.

– Oppstartsp­rosessen er i gang, og sånn det ser ut nå, regner vi med å produsere CO2 igjen i løpet av lørdag, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Esben Tuman i Yara til NTB.

Leverandør­en Praxair mottar CO2 fra utlandet, men er i stor grad avhengige av at Co2-produksjon­en på Yara-fabrikken kommer i gang igjen.

– Signalene er positive, sier markedskon­sulent Stine Gallagher til NTB.

I mellomtide­n er ikke Ringnes alene om å bli påvirket av mangelen.

– Akkurat nå er det litt sånn fra hånd til munn. Vi har CO2, men ikke den langsiktig­e, trygge horisonten som vi skulle ha hatt. Alle anleggene går for fullt, men vi har måttet ompriorite­re en del av planene våre for å vaere sikre, sier konstituer­t administre­rende direktør Lars Giil i Hansa Borg bryggerier til NTB.

Grans bryggeri i Sandefjord oppgir at de klarer seg bra.

– Vi har så vi klarer oss foreløpig. Det er positive signaler fra vår leverandør, og lagrene er brukbare, sier bryggerime­ster Håkon Gran.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway