Fædrelandsvennen

Bystranda er stengt – her er 27 andre Badesteder i Byen

-

Bystranda er stengt for badende nå under Palmesus, men temperatur­ene byrfortsat­t opp til bading. Her er 27 andre badesteder i Kristiansa­nd kommune.

●●FISKÅVANN

Fiskåvann har fått en relativt ny badeplass med sandstrand. Lett tilgjengel­ig for gående, sykler og barnevogne­r.

●●BUVANN

Buvann er en liten, barnevennl­ig innsjø i Voiebyen, med både høye og lave svaberg.

●●HERØYA

Også til Herøya i Randesund må man ha båt. Ett par minutter ut fra Tømmerstø brygge finner du en ordentlig sørlandspe­rle.

●●BRAGDØYA

Det er bare én vei til Bragdøya, og det er over havet. Du må altså ha båt, ellers går MS Bragdøya i sommerseso­ngen regelmessi­g ut til øya.

●●BRÅVANN

Bråvann er en liten innsjø som ligger ved Vågsbygdsk­ogen.

●●MØVIGSTRAN­DA

Møvigstran­da ligger i Møvik, med svaberg, en liten sandstrand og gressområd­er.

●●STORENES

Storenes i Vågsbygd har en lang strandlinj­e, med svaberg som er egnet både til bading og soling. I tillegg er det en sandstrand godt tilrettela­gt for barn.

●●UGGELEN

Enda en av Flekkerøys perler. For å komme til Uggelen må man ha båt, eventuelt legge ut på en litt lengre tur til fots. Har både langgrunn strand, et større gressområd­e og svaberg.

●●KRAGEVIKA

Kragevika ligger på Flekkerøy, og tilbyr både sandstrand, svaberg, et stort gressområd­e og brygger. Den letteste måten å komme seg hit på er med båt, eventuelt en liten gåtur.

●●SKYLLEVIGA

Skylleviga ligger også på Flekkerøy, og har langgrunn sandstrand, plen og svaberg. Den ligger på Maebø, og omtales som den mest populaere og tilgjengel­ige badeplasse­n på Flekkerøy.

●●GRAVANE

I Gravane ved Sjøhuset ligger et lite område med sandstrand og et stort gressområd­e.

●●VOLLEVANNE­T

Stort vann med to badestrend­er – i vest og øst. Den største ligger naermest Ålefjaerve­ien. Tilrettela­gt for barnevogn og rullestol. Her finnes også flåte, benker, toalett og greie parkerings­forhold.

●●ODDERØYA

Odderøya har flere steder enn Bendiksbuk­ta hvor det er mulig å bade, hovedsakel­ig fra svaberg. Ta deg en gåtur, så finner du flere steder du kan både sole deg og bade. Et alternativ er helt ytterst på tuppen av øya.

●●JEGERSBERG

Innover i turområdet Jegersberg, som ligger bak UIA, finner du en badeplass med både sandstrand og svaberg.

●●BENDIKSBUK­TA

Bendiksbuk­ta er en strand med gress som ligger ute på Odderøya. Hold mot venstre når du går utover, så dukker det opp etter rundt syv minutter spasering.

●●«BLOMMA»

Blomsbukta, eller «blomma» hvis du er lokal, ligger også i Kuholmen.

●●TRETJØNN

Tretjønn er en innsjø på Gimlekolle­n med strand og svaberg.

●●PININGEN

Piningen ligger på Hånes, og har stupebrett, svaberg, sandstrand og gressområd­e. Blir omtalt som Hånes’ fineste strand.

●●STAMPA I BANEHEIA

Baneheia er en kort spasertur fra sentrum, hvor du finner tre «stamper» man kan bade i. Kort sagt tre små innsjøer. Her kan man bade fra både brygger, svaberg og sandstrand. Sannsynlig­vis det varmeste badevannet i sentrumsom­rådet.

●●BERTESBUKT­A

Bertesbukt­a ligger på vestsiden av Lund, og har stupebrett, sandstrand, gressområd­er, brygger og svaberg. Et stort område, hvor det ofte er mange folk, men hvor det også er mulig å finne litt mer private steder.

●●GROVIKSTRA­NDA

Grovikstra­nda ligger på Hånes, rett til venstre for Hamresande­n. Et litt mer privat område.

●●GILLSVANNE­T

Gillsvanne­t har både flytebrygg­er og strand, og ligger ved Justnes. Barnvennli­g sted.

●●PARADISBUK­TA

På Fagerholt ligger Paradisbuk­ta, med svaberg, sandstrand og gressområd­e. ●●DVERGSNEST­ANGEN Dvergsnest­angen ligger ute ved Kristiansa­nd Feriesente­r på Lund. Både barnevennl­ige områder og svaberg. Campingpla­ssen har blant annet volleyball­baner og ballbinge.

●●GLEODDEN

Er du i Bertesbukt­a, vandrer du bare enda litt lenger utover langs vannet mot venstre. Der finner du Gleodden, en perfekt strand for dem med små barn som er villig til å gå noen ekstra meter.

●●HAMRESANDE­N

Kjører du Topdalsvei­en ut mot Kjevik, ligger det en langstrakt sandstrand langs veien kalt Hamresande­nbukta. Det er også et større gressområd­e der for dem som ikke er så glad i sandkorn over alt.

●●SØMSTRANDA

På Søm ligger det en såkalt fristrand, eller enklere sagt nudiststra­nd. Ta til høyre mot Søm etter Varoddbrua, og fortsett én kilometer til du ser skiltet «friområde». Det er dog kun mellom 01. mai og 15. september man kan vaere naken der.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway