Fædrelandsvennen

Trump, fake news og falske ulver

- CHRIS SVENDSEN

Dersom vi legger sammen amerikansk og internasjo­nal media, sosiale mediaaktiv­ister, alskens NGOS og lettpåvirk­elige amerikaner­e (samt internasjo­nale Trumphater­e), hva får vi da?

●●Et sammensuri­um av fake news, løgn og propaganda. Kort sagt, en meget skremmende kombinasjo­n!

Det nyeste eksempelet er hysteriet etter amerikansk høyesteret­ts beslutning iht. Trumps innreisefo­rbud. Oops, beklager, jeg mener selvsagt «the muslim ban», #Nomuslimba­never. (Ja, dette var/er faktisk en populaer hashtag der ute) *rister oppgitt på hodet*

Trumps innreisefo­rbud gjelder for Iran, Libya, Somalia, Syria, Jemen, Nord-korea og Venezuela*. (*Tsjad, Irak og Sudan har blitt fjernet fra listen, og forbudet gjelder ikke alle fra Venezuela). Spørsmål: Litt usikker på hvor mange muslimer det finnes i Nord-korea og Venezuela, og muslimer generelt er ikke nektet innreise, så hvorfor kalles det da en «muslim ban»?

Svar: En standard miks av det vi ser alt for mye av i disse dager, spesielt fra over dammen; outrage culture, virtue signaling og fake news.

Det er (i følge Wikipedia) totalt 45 land som anses for å vaere «muslimske land», men det er altså kun fem av disse som er inkludert på denne såkalte «muslim ban». Muslimer fra de resterende 40 «muslimske landene» og 149 andre land er ikke «banned». Dersom planen/poenget er å «ban muslims», så høres dette forferdeli­g lite effektivt ut. Hmm, kan det muligens foreligge andre spesifikke grunner til hvorfor nettopp disse landene er på den listen? Jeg forstår virkelig ikke denne manglende logikken fra mange av dem på venstresid­en. Det er jo tilnaermet uendelig mange reelle grunner til å hate/kritisere Trump, så hva er vitsen med å lyve/spre fake news? Kanskje det er på tide at de leser – og tar inn over seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway