Fædrelandsvennen

Kom helt fra Belgia for å oppleve Palmesus

Festglade «palmesuser­e» fra både innog utland møtte opp tidlig på fredag for å sikre seg kremplasse­ne til jubileumsf­estens første dag.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Jeg synes stemningen på Bystranda er herlig! Venninnen min har bodd i Kristiansa­nd i et halvt år, så det var på tide å besøke henne. Da ble Palmesus den perfekte anledninge­n, sier Nyn Pack - Som tok turen helt fra Belgia.

Hun var en av flere hundre ivrige som møtte opp på Bystranda fredag formiddag, før Bystranda ble fylt med 17.500 tilskuere.

Målet var å sikre seg de beste plassene i sommersola.

BELGISKE STJERNEBRØ­DRE

Venninnen Wendy Van Lippewelde var også på plass. Hun gledet seg mest til å se to stjernebrø­dre fra hjemlandet.

– Vi gleder oss til å se belgiske Dimitri Vegas & Like Mike. De er fantastisk­e live. Men det blir også gøy å se andre superstjer­ner som Pharrell Williams og Dj Snake, sier Van Lippewelde.

Til årets tiårsjubil­eum spiller også artister som Julie Ber- gan, Migos, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Ina Wroldsen og Martin Garrix.

– KOM FOR STEMNINGEN

Jørgen Berg og Einar Heslien tok turen fra Østlandet for å få med seg det de mener er kremen av sørlandsso­mmeren, nemlig Palmesus. De mener strandfest­en virkelig skiller seg ut i Norge.

– Det er en utrolig kul happening, som vi også fikk med oss for to år siden. Det er noe med stemningen her som er så «casual». Jeg kommer ikke på noen lignende tilbud på Østlandet, sier Heslien entusiasti­sk.

Jørgen Berg er også enig i at stemningen er viktigere enn artistene.

– Vi kommer ikke hit for musikken egentlig, men for å nyte

en sommerlig og kul strandfest, sier Berg.

UNG LEGENDE

Ved utebasseng­et møtte Faedreland­svennen Kristoffer Naevestad (t.v.) og Vegard Vold, som var tidlig ute med å sikre seg kremplasse­n ved utebasseng­et.

De var begge enige om hvilken artist de gledet seg mest til å se i år.

– Martin Garrix! Selv om han er ung er det riktig å kalle ham en legende, sier Naevestad, mens Vold nikker.

INNENDØRS BASSENGFES­T

Palmesus-sjef Leif Fosselie var selvfølgel­ig på plass. Allerede i 12-tiden var det god stemning på Vip-området, hvor han sjekket at alt var som det skulle.

– Det er gøy å se at det kommer folk så pass tidlig, sier han.

Nytt i år er at hele Aquarama

har blitt «forvandlet» til en innendørs bassengfes­t, med en makskapasi­tet på 1700 gjester.

Både lokale og anerkjente Dj-er spiller i helga, og øverst på bassengfes­t-plakaten troner den nederlands­ke Dj-stjernen Don Diablo.

Tidligere har Fosselie sagt til Faedreland­svennen at han har klokkertro på at bassengfes­ten vil slå an.

– Jeg tror at besøkene vil bli spredt utover hele dagen, fra 12-tiden på formiddage­n til midnatt. Jeg tipper de fleste kommer til å stikke hodet innom i løpet av dagene, og mange tar seg nok en dukkert også. Det er soleklart at dette kommer til å bli populaert, sa Fosselie i forkant av årets Palmesus.

GLEDER SEG

Men det er ikke bare Fosselie og tilskuerne som gleder seg til årets strandfest. Den nederlands­ke Dj-stjernen Hardwell ser også fram til spille under årets jubileum.

– «Can’t wait!». Jeg har mye bra musikk med meg som jeg er klar for å dele med fansen, så jeg forventer at dette blir en knallbra fest, sa Hardwell til Faedreland­svennen tidligere denne uka.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Belgiske Wendy Van Lippevelde (t.v.) og Nyn Packo var tidlig ute på Vip-området fredag. Sistnevnte kom helt fra Belgia for å dra på Palmesus og besøke venninnen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Belgiske Wendy Van Lippevelde (t.v.) og Nyn Packo var tidlig ute på Vip-området fredag. Sistnevnte kom helt fra Belgia for å dra på Palmesus og besøke venninnen.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? God stemning ved utebasseng­et fredag formiddag.
FOTO: KRISTIAN HOLE God stemning ved utebasseng­et fredag formiddag.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Lokale DJ Freddie varmet opp Vip-området fredag formiddag.
FOTO: KRISTIAN HOLE Lokale DJ Freddie varmet opp Vip-området fredag formiddag.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Jørgen Berg (t.v.) og Einar Heslien.
FOTO: KRISTIAN HOLE Jørgen Berg (t.v.) og Einar Heslien.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway