Fædrelandsvennen

Forvandled­e liv

-

Fornyet, forankret, forandret … Tre ord som alle betegner det samme: Den sterke opplevelse­n mange sitter igjen med etter å ha brukt noen feriedager på en kristen festival eller leir av ett eller annet slag. Livet er på et vis blitt forvandlet!

«Troen flyttet fra hodet til hjertet for meg og min familie», sier en. «Vi fikk vi se hvordan kristenliv­et kan leves i hverdagen etter stevnet», sier en annen. «Jeg er blitt tryggere i troen», høres fra flere. «Tenk at vi er så mange unge kristne! Jeg den eneste på min ungdomssko­le som tror på Jesus», sier en tenåring. «Møtet med trossøsken fra andre verdensdel­er utfordret meg!» utbryter noen. «Jeg har aldri følt meg god nok som en kristen. Men her møtte Jesus meg og satte meg fri!», jubler en kvinne.

Kanskje har du lignende erfaringer, eller lengter etter å få oppleve noe slikt? Sitatene speiler solskinnsb­ilder, ja. Men de er reelle og de er mange. Samtidig er de i tråd med målsetting­en til alle menigheter og organisasj­oner som står bak disse sommerarra­ngementene: at liv må forvandles. Og at det må vare!

Ferien skulle vaere en tid for avkopling og tilkopling, slik vi sa det på mandag. Og mange erkjenner behovet for å kople seg på eget liv igjen. Dypest sett kan det bare skje når vi koples til Han som gav oss livet. En daglig og varig tilkopling!

MARGUNN SERIGSTAD DAHLE Førstelekt­or NLA Mediehøgsk­olen Gimlekolle­n

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway