Fædrelandsvennen

Bruker Sverige i VM som inspirasjo­n

Elliot Käck og Kevin Kabran er imponert av Sveriges suksess i VM. Inspirasjo­nen skal duoen bruke til å levere en god høstsesong i Start.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no -

Etter fredagens Start-trening ble det avholdt straffespa­rkkonkurra­nse mellom Sverige og England i Start, i forkant av kvartfinal­eoppgjøret i dag.

– Vi vant enkelt, selvfølgel­ig. Akkurat som når Sverige kommer til å slå England lørdag ettermidda­g, sier Kevin Kabran humoristis­k.

De to andre som tok straffe for det svenske laget var landsmenn Elliot Käck og Isac Lidberg (på utlån i Jerv).

– Det var deilig å vinne. Det kan godt hende at det ender med 0–0 og straffer mot England, ettersom Sverige er så gode til å forsvare seg. Det blir en spennende kamp, men jeg tror Sverige vinner, sier Käck, som pleier å se Sveriges kamper sammen med Lidberg og Kabran.

– I tillegg kommer det besøk fra Sverige, så det blir gøy, sier Käck.

BLIR INSPIRERT

Sverige toppet som kjent sin gruppe i VM og tok en knepen 1–0 seier over Sveits i åttendelsf­inalen. Käck er mektig imponert av hva «søta bror» har fått til så langt i mesterskap­et.

– Jeg blir veldig inspirert av landslaget. Jeg kikker litt ekstra på min egen posisjon og hvordan de strukturer­er laget. Hver gang jeg ser på får jeg bare lyst til å spille kamp selv, forteller han.

– Hva er det som inspirerer deg mest med Sverige i VM?

– Det er helt klart samholdet i laget. Alle jobber knallhardt for hverandre. Det å vaere med i et slikt fungerende lag er noe man vil vaere med på selv, det er ting man kan ta med seg inn i kamp for eget lag, svarer Starts venstrebac­k.

Både Käck og Kabran er sterk i troen på Sverige-seier i kvartfinal­en, men Starts engelske assistentt­rener Mick Priest er usikker på hva utfallet blir.

– Det var en skikkelig lettelse å gå videre på straffer i forrige kamp, mot Colombia. Jeg håper ikke det samme må til igjen denne gangen. Jeg tror det blir 2–1 til et av lagene, men jeg vet ikke hvem, sier Priest.

Priest tok straffe for det engelske laget på treningen, men det ble bare stang ut for den tidligere ungdomstre­neren i Manchester United.

– Vi må ikke undervurde­re Sverige, da får vi trøbbel. De er et godt lag, sier han.

– FORVENTET MER

I morgen spiller Start hjemme mot Stabaek, i den siste kampen før sommerpaus­en i Eliteserie­n. Både Kabran og Käck, som begge ble hentet av tidligere Start-trener Mark Dempsey i vinter, hadde ventet mer av vårsesonge­n.

– Jeg hadde håpet at det skulle gå litt bedre enn det har gjort. Jeg føler samtidig at jeg har spilt en del gode kamper, som hjemme mot KBK. Men hele laget har hatt det vanskelig og da blir det ikke så lett for meg heller, mener Käck.

Start ligger foreløpig på nedrykkspl­ass etter 14 spilte kamper i serien. Søndagens motstander ligger tre poeng foran på plassen over sørlending­ene.

– Jeg tror vi kommer til å klare å holde oss i Eliteserie­n. Det kom inn mange nye spillere før sesongen, så mange på en gang har jeg ikke opplevd før. Nå får vi sommeren på oss, og vi kommer til å plukke flere seire utover høsten, mener Käck.

Det er lagkamerat Kevin Kabran enig i.

– Sesongen har ikke vaert helt slik jeg hadde tenkt meg på forhånd. Vi har slitt, og jeg har spilt i flere ulike posisjoner på banen. Jeg kjenner at jeg har mer inne, og ønsker i tillegg å bidra med flere målpoeng. Det er naturlig som angrepsspi­ller. Dere kan forvente mer av meg utover høstsesong­en, og jeg håper det starter allerede på søndag, avslutter kantspille­ren.

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Kevin Kabran (t.v.) og Elliot Käck (i midten) er svaert imponert over Sveriges prestasjon­er i VM. Isac Lidberg (t.h) er utlånt til Jerv.
FOTO: HENRIK GILL Kevin Kabran (t.v.) og Elliot Käck (i midten) er svaert imponert over Sveriges prestasjon­er i VM. Isac Lidberg (t.h) er utlånt til Jerv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway