Fædrelandsvennen

Slik blir den store skifesten

Det er et stjernespe­kket felt med Petter Northug i spissen som skal konkurrere på rulleski foran rundt 5000 mennesker i sentrum.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no -

– Vi lover en gøy opplevelse med skistjerne­r som gir av seg selv, og som gir alt, selv om dette er et showrenn, sier daglig leder i Oddersjaa, Tor Mjaaland, før Kristiansa­nd Skifestiva­l lørdag.

Dit kommer en rekke landslagsl­øpere på dame- og herresiden. Det var stinn brakke og 5000–6000 mennesker på arrangemen­tet i fjor. Også i år er Petter Northug, som er tilbake på landslaget, det store trekkplast­eret.

– Vi konkurrere­r med VMkvartfin­alen i VM, men vi tror det kommer minst like mange mennesker i år, sier Mjaaland, og legger til.

– Det at vi også skal takke av og hylle Marit Bjørgen som er til stede, tror vi også kan trekke litt folk.

Start og målgang er ved Kilden. Arrangemen­tet starter klokken 15, med løp i diverse juniorklas­ser (se fakta).

Seniorklas­sene, med Petter Northug, Ragnhild Haga og de andre skistjerne­ne starter med prolog klokken 16. Først kvinnene, deretter mennene.

Prologen danner utgangspun­ktet for jaktstarte­n som starter klokken 16.45 (kvinner) og 17.05 (menn). Kvinnene går rundløypen seks ganger. Herrene ti runder.

Klokken 17.45 er det premiesere­moni.

DISSE LANDSLAGSL­ØPERNE STILLER

Damer:

●●Ragnhild Haga

●●Kathrine Harsem

●●Astrid Uhrenholdt Jakobsen Menn:

●●Martin Johnsrud Sundby

●●Emil Iversen

●●Finn-hågen Krogh

●●Petter Northug

●●Niklas Dyrhaug

●●Simen Hegstad Krüger

Det har ikke vaert vanskelig å få skistjerne­ne til å takke ja til å delta i Kristiansa­nd. Flere har selv tatt kontakt med arrangøren for å vaere med.

Emil Iversen sa dette til Faedreland­svennen for noen uker siden:

– Det handler om hele totalpakka med Kristiansa­nd, sol, sommer og med et kult rulleskire­nn med mye folk langs løypa, og som ga ei god hardøkt. Og på toppen av det hele kom en liten musikkfest­ival.

VIL UTVIKLE SEG VIDERE

Simen Hegstad Krüger, som i vin- ter fikk sitt store internasjo­nale gjennombru­dd da han vant Olgull på tremila i Pyeongchan­g – etter å ha falt i starten – forklarer slik hvorfor han ringte til Tor Mjaaland for å få delta.

– Jeg har hørt veldig mye positivt om fjorårets arrangemen­t og den stemningen som var i Kristiansa­nd, spesielt fra Emil og Niklas. Hele pakka med rulleskire­nn og Palmesus har jeg lyst til å ha med meg, sier Krüger.

Målet er at arrangemen­tet skal vokse seg større etter hvert, og gi inntekter til Oddersjaa, som er arrangør.

– Vi gikk i balanse i fjor, og har mål om det samme i år, sier Mjaaland, som allerede er i samtaler med NRK og TV2 om tv-dekning neste år.

– Ambisjonen­e er å bygge dette stein for stein og gjøre det større. Vi ser hva Blink har fått til i Sandnes. Å utvide dette til et større arrangemen­t over flere dager er aktuelt, sier han.

PS! Faedreland­svennen sender storskjerm­produksjon­en fra arrangemen­tet.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Petter Northug i Kristiansa­nd i fjor sommer. I år er han tilbake, sammen med en rekke andre store skinavn.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Petter Northug i Kristiansa­nd i fjor sommer. I år er han tilbake, sammen med en rekke andre store skinavn.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Skijentene, med Heidi Weng i spissen, i Kristiansa­nd i fjor.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Skijentene, med Heidi Weng i spissen, i Kristiansa­nd i fjor.
 ??  ?? Slik går løypa.
Slik går løypa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway