Fædrelandsvennen

Serienytt i sommer

Sommeren byr ikke bare på agurknytt. Denne uken er det nemlig premiere på Hbo-serien «Sharp Objects».

-

At Amy Adams («Arrival», «American Hustle») spiller hovedrolle­n er i grunnen nok til å se serien, men det stopper ikke der. Serien er regissert av den Oscar-nominerte regissøren Jean-marc Vallée, som har filmer som «Dallas Byers Club» og «Wild» bak seg. Og som har regissert den fabelaktig­e Hbo-serien «Big Little Lies».

●●«Sharp Objects» har ikke bare flinke folk både foran og bak kamera, men har også et godt manus basert på debutroman­en til Gillian Flynn («Gone Girl», «Dark Places»), som er kjent for historier med overrasken­de vendinger og spennende kvinnelige karakterer. «Sharp Objects» handler om journalist­en Camille Preaker (Amy Adams) som blir beordret tilbake til hjembyen av redaktøren sin for å dekke drapene på to unge jenter. Camille drikker for å klare seg gjennom dagen, og har arr over hele kroppen etter selvskadin­g. Det siste hun vil er å reise hjem.

●●Wind Gap, Missouri, er en liten by hvor alle kjenner alle. Moren hennes Adora Crellin, mesterlig spilt av Patricia Clarkson har vaert kald og avvisende mot henne hele livet. Det var hennes søster Marian, som døde svaert ung, som var favoritten. Rom- met hennes står fremdeles urørt. Moren har siden fått en ny datter, Amma (Eliza Scanlen). Hun er tenåring og Camille har aldri møtt henne.

●●Serien er en svaert velskrevet og vellaget psykologis­k thriller. Koloritten og stemningen er gjennomgåe­nde dyster, og persongall­eriet er svaert interessan­t. Jeg slukte de sju episodene jeg hadde tilgang på i ett jafs, og er svaert sulten på den siste og åttende episoden som jeg må vente helt til slutten av august for å se. Hva skal jeg gjøre i mellomtide­n? Jo, etter en liten familietur hvor jeg ikke får sett noe som helst, skal jeg få med meg en ny serie fra Netflix også. «Sacred Games» er Netflix’ første originale serie fra India, og blir blant annet sammenlikn­et med «Narcos». Men mens «Narcos» var basert på faktiske personer og hendelser, er «Sacred Games» basert på romanen med samme navn av Vikram Chandra.

●●Men tilbake til «Sharp Objects». Som jeg sa har jeg akkurat slukt de sju første episodene og som du sikkert kan forestille deg sluttet den sjuende episoden ganske dramatisk, og spenningen sitter fremdeles i kroppen. Historien og karakteren­e har krøpet godt under huden på meg, og det virker som de blir der en stund. Og jeg digger det. Se den du også. Ny episode hver mandag.

 ?? FOTO: HBO NORDIC ?? Amy Adams spiller hovedrolle­n i «Sharp Objects».
FOTO: HBO NORDIC Amy Adams spiller hovedrolle­n i «Sharp Objects».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway