Fædrelandsvennen

Utvalgt til HM Kongens Garde

- KRISTIAN HOLE

Førstegang­stjenesten blir nok litt annerledes for kristiansa­nderen Andreas Storm-larsen (19). Han skal nemlig leve ut barndomsdr­ømmen.

– Det er prestisjef­ullt å komme inn i garden, så jeg er selvfølgel­ig ekstremt fornøyd, sier Andreas Stormlarse­n (19).

I over ti år har kristiansa­nderen drømt om å spille trommer i Hans Majestet Kongens Gardes signaltrop­p - Noe som blir realiteten til Storm-larsen i slutten av september.

– Det blir en annerledes førstegang­stjeneste for å si det sånn, sier han videre.

Helt siden Storm-larsen hørte en cd med gardens korpsmusik­k som liten, har han drømt om å spille i kongens livgarde. Gjennom flere år i Tveit Union Musikkorps har han trent seg opp til endelig å bli utvalgt.

– Dette er noe jeg har jobbet hardt for siden jeg gikk i tredjeklas­se.

– Hva håper du året vil bringe?

– Drømmen er å gå fremst i 17. mai-toget og spille for kongen og «faedreland­et». Det hadde vaert et stort øyeblikk. Når det kommer til ambisjoner innen korps, føler jeg at garden er det ultimate målet for meg, sier han.

Til tross for en lovende fremtid innenfor korps, trommer og musikk, skal Storm-larsen gå en helt annen retning når militaerår­et er over. Da er det fram med kalkulator­en på BI.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway