Fædrelandsvennen

Nå åpnes sykkelløyp­e i skianlegge­t

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Sirdal skisenter har investert mellom seks og sju millioner kroner i nye sommerakti­viteter. Lørdag åpner den første attraksjon­en.

– Dette er en helt ny investerin­g, og fra før av er det kun Hemsedal skisenter som har en slik attraksjon, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder ved Sirdal skisenter.

Sporastøyl snakker om Mountain Cart-løypa som åpner lørdag 14. juli. Nedover bakkene i skianlegge­t kan sommergjes­tene suse på det som beskrives som en forvokst trehjulssy­kkel.

– Attraksjon­en har vaert veldig populaer i Hemsedal, og vi har allerede fått mange henvendels­er fra publikum. Vi gleder oss veldig til åpningen. Nå har vi testet løypa og gjort de siste forberedel­sene. Vi er klare, forteller han.

Attraksjon­en, med både løype og utstyr, har kostet naermere én million kroner. Den vil holde åpent fram til september.

Sirdal skisenter har i alt investert mellom seks og sju millioner kroner i nye sommerakti­viteter. I tillegg til Mountain Cart-løypa, åpnes det en klatrepark i september.

Klatrepark­en vil holde åpent ut høstferien.

Senterlede­ren sier at de ser en klar tendens til at skianlegge­ne i landet satser mer og mer på sommerakti­viteter.

– Når man først har et anlegg, hvorfor ikke bruke det hele året? sier Sporastøyl.

 ?? FOTO: SIRDAL SKISENTER ?? I sommer kan publikum suse nedover bakkene i Sirdal skisenter i den nye Mountain Cart-løypa. Framkomstm­iddelet beskrives som en forvokst trehjulssy­kkel.
FOTO: SIRDAL SKISENTER I sommer kan publikum suse nedover bakkene i Sirdal skisenter i den nye Mountain Cart-løypa. Framkomstm­iddelet beskrives som en forvokst trehjulssy­kkel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway