Fædrelandsvennen

Tredje forsøk på tre år

18. juli åpner den rocka restaurant­en Tolv Bord i Dronningen­s gate. Det blir den tredje restaurant­satsingen i lokalet på tre år.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi så på tegningene av lokalet og tenkte enkelt: Hva er dette? Jo det er tolv bord, restaurant og scene. Da kaller vi stedet Tolv Bord, sier daglig leder Rikard Klungland.

Lokalet var i siste oppussings­fasen, men navn og konsept var på plass: Her skal det satses på «slowcooked» pubmat og rockemusik­k.

Tolv Bord blir altså den tredje matsatsing­en i lokalet på tre år. I 2016 gikk Jaxx & Leewy konkurs, etterfulgt av Papito – Taco & Tequila som flyttet ut og slo seg sammen med Burger Bordello i Markens gate 8.

«KULTURFIRK­ANTEN»

Klungland er derfor klar over historikke­n til lokalet, men har likevel troen på Tolv Bord-satsingen.

– Vi ligger mer sentralt nå enn vi gjorde før. Og vi ligger i det vi kan kalle «kulturfirk­anten» – Med blant annet Teateret på andre side av neste kvartal, og Kick scene tvers over gata. Det er kortere å gå et hjørne fra Markens enn å gå til vårt gamle lokale, forteller Klungland.

Daglig leder i Mat & Uteliv, Roger Sande, ga følgende begrunnels­e til hvorfor de valgte å flytte ut av lokalet i Dronningen­s gate:

– Grunnen til at vi flytter hit (Markens gate 8, journ.anm.) er rett og slett fordi det er den mest trafikkert­e matgata i byen.

– ROCKA OG FOLKELIG

Tidligere var Klungland daglig leder for Onkel Aksel Musikkbist­ro, som gikk konkurs i 2017.

I Tolv Bords nye lokale skal noe av Onkel Aksel-konseptet leve videre.

– Det er klart vi tar med oss noe av de gode tingene. Vi fortsetter med blant annet jam og «Akustisk onsdag». Det er fortsatt upre- tensiøst, rocka og folkelig. Her skal det spilles alt fra 60-tallsrock til ekstrem-metall.

– Hvordan blir menyen på Tolv Bord, sammenlign­et med Onkel Aksel?

– Vi tar vekk det som var rene middager. Det blir mer pubbistro enn før. Konseptet blir «slow cooked and fast served».

– Er du forberedt på tøff konkurrans­e fra restaurant­ene i Markens og i naerheten?

– Kristiansa­nds kjøkken har blitt veldig bra. Vi må blant annet fortsette å slåss om å lage byens beste burger. Det er en vanskelig kamp siden vi er blitt «Norges burgerhove­dstad», sier Klungland videre.

TROPISK BAR

Og mens Tolv Bord er i siste oppussings­fase i Dronningen­s gate, har et nytt konsept blitt etablert i Onkel Aksels gamle lokale i Vestre Strandgate 9.

Der har det tropiske bar- og drinkstede­t Piren flyttet inn, og gjort det rocka lokalet om til et sommerlig cocktailko­nsept.

«Piren er et utested hvor du alltid kan forvente sydenstemn­ing», skriver Piren i informasjo­nsdelen på Facebook-siden.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Rikard Klungland, daglig leder på den nye restaurant­en Tolv Bord – Restaurant & Scene. Tidligere drev han Onkel Aksel Musikkbist­ro.
FOTO: KRISTIAN HOLE Rikard Klungland, daglig leder på den nye restaurant­en Tolv Bord – Restaurant & Scene. Tidligere drev han Onkel Aksel Musikkbist­ro.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? I det gamle lokalet til Onkel Aksel i Vestre Strandgate 9 har Piren flyttet inn.
FOTO: KRISTIAN HOLE I det gamle lokalet til Onkel Aksel i Vestre Strandgate 9 har Piren flyttet inn.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? I Dronningen­s gate 3 åpner Tolv Bord onsdag kveld.
FOTO: KRISTIAN HOLE I Dronningen­s gate 3 åpner Tolv Bord onsdag kveld.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Denne har du kanskje sett i Markens.
FOTO: KRISTIAN HOLE Denne har du kanskje sett i Markens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway