Fædrelandsvennen

Hvilket vaer har gjort mest inntrykk på deg det siste året, og tror du det ekstreme vaeret skyldes klimaendri­nger?

-

Dag Øverland, Grimstad: – Det er flott å endelig ha en skikkelig god sommer. Jeg har hatt mange flotte båtturer og folk blir blidere. Vintrene de siste årene er jo stort sett bare regn, vind og mørke. Dessverre er det sånn at vi mennesker forurenser på en måte som påvirker klimaet. Men om vaeret denne sommeren skyldes dette vet jeg ikke.

Natalia Gavycheva, Kristiansa­nd: – Vi flyttet hit fra Russland rett før nyttår. Jeg har aldri sett så mye snø noen gang som det var i vinter. Det var veldig imponerend­e. I sommer er jeg veldig begeistret for det gode og varme vaeret, som jeg forstår ikke er så vanlig. Med en så kald vinter er det vanskelig å peke på global oppvarming, men jeg tror likevel den har noen innflytels­e på vaeret nå. Samtidig tror jeg vaere går i lange perioder som repeterer seg selv.

Maren Maehre Grindstad og Tor Edvard Klinkenber­g, Stavanger: - Vi har hatt mye av det samme vaeret i Stavanger, både kald vinter og en veldig varm vår. Begge deler har vaert spesielt. Hva det skyldes er vanskelig å si, men det er jo ingen tvil om at det blir varmere på kloden og det er nok ikke bra.

Roger Larsen, Vennesla: – Det at vi endelig har hatt en ordentlig og lang sommer, etterfulgt av en ordentlig norsk vinter har vaert veldig fint. Jeg tror vaeret vi har hatt både er tilfeldig og et utslag av menneskesk­apte klimaendri­nger. Det er jeg sikker på.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway