Fædrelandsvennen

Jeg ble helt satt ut av å lese hvor stygge og grove voksne mennesker på 60–70 år er i kjeften

- Jorun Stiansen ● Jobb: Influenser og Tv-personligh­et ● Sivilstatu­s: Kjaereste ● Instagram:@jorunstian TEKST: DAMARES STENBAKK

● – Hva jobber du hardest for akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg hardest for å slappe mer av. De siste månedene har mitt management Plan B og jeg jobbet hardt for å lande en jobb jeg har hatt veldig lyst på, og det har vi endelig klart! Tusen kilo lettet fra mine skuldre da jeg fikk beskjeden om at alt er i boks. Jeg har ikke lov til å si noe ennå, men det kommer til høsten. ● – Kan du gi oss et lite hint?

– Det eneste jeg kan si er at jeg får lov til å treffe mange folk. Det er midt i blinken for meg og kommer til å bli veldig moro, sier hun og gir et lurt smil. ● – Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste tiden?

– Det må faktisk vaere min mor. Jeg snakket litt i høst under «Skal vi Danse» at hun har Parkinsons sykdom, og de siste månedene har hun blitt verre.

– Det får meg til å tenke på alle gangene vi hygget oss i byen sammen, hvor vi gikk i butikker fra morgen til kveld. Nå blir hun sliten av å bare fra matbutikke­n til bilen. Selv om hun ikke klager, merker jeg at det går mer inn på meg jo dårligere hun blir. ● – Hvordan påvirker dette hverdagen din?

– Jeg får ikke sett henne like mye som jeg skulle ønske siden jeg bor i Grimstad, men vi ringes så ofte vi kan. Min «mammut» og jeg har et kanonforho­ld, men jeg kjenner at nå er det jeg som må oppmuntre og tenke positivt.

– Jeg skulle ønske jeg kunne gjort så mye mer for henne, men det kan man ikke med denne sykdommen dessverre. Det beste er nok å se på muligheter fremfor å fokusere på hindringer. ● – Hvis du var politiker, hva ville vaert din kampsak?

– Jeg ville nok innført dyrepoliti siden jeg er veldig glad i dyr. Norge er fremtreden­de på mange områder, men det jordbruksl­andet vi er bør vi ta tak i dyrenes rettighete­r. Jeg ville også hatt mer oppfølging av barn og tilrettele­ggelse for funksjonsh­emmede. For eksempel flere uteleker tilpasset rullestolb­rukere, da kunne de også fått muligheten til å vaere sosiale med andre barn i parken.

– I tillegg til eldreomsor­gen, de fortjener å få en verdig avslutning og et eget fristed. I Danmark er det rene festhotell­et! Om de vil ha en whiskeydra­m, bør de få det slik at de kan sove godt istedenfor å ta masse tabletter.

● – Du tok deg jo en ganske lang pause fra rampelyset etter Idol, og nå er du tilbake for fullt. Hva har vaert den største omvendinge­n?

– Da jeg kom hjem til Sørlandet fra Oslo tenkte jeg: «Herregud, det må jo skje noe!», men så gjorde det ikke det. Det var en omvending, men også meningen med å komme hjem. Flere mente jeg tok en stor risiko med karrieren og sa: «Hvis du reiser hjem nå, er det ikke sikkert du kan komme tilbake».

– Jeg har hatt lyst til å komme tilbake i mange år, men tiden var ikke helt riktig før i fjor høst. At folk stemte meg fram som nest beste jente i «Skal vi Danse» blant de som har 50–100.000 følgere på Instagram, det gjør meg stolt og glad, fortsetter hun glisende.

● – Du fikk mye oppmerksom­het etter «Skal vi Danse» og har nå over 17.000 følgere på Instagram. Har du hatt noen ubehagelig­e opplevelse­r etter at du kom tilbake i rampelyset?

– Vi snakket om det under «Skal vi Danse», og noen hadde fått syke nakenbilde­r. Når jeg møter folk ute på gata sier de at det er fint at jeg er tilbake, det har vaert positivt. Men jeg er ikke den som går inn og leter etter kommentare­r om meg selv.

– Unntatt da jeg var dum nok til å lese kommentarf­eltet til TV 2 da vi slapp nyheten om at jeg ble en del av stallen til Plan B. Jeg ble helt satt ut av å lese hvor stygge og grove voksne mennesker på 60–70 år er i kjeften. Men jeg fokuserer heller på kommentare­ne som er positive og bygger meg opp. Ellers har jeg vaert heldig med å ikke oppleve noe kjipt. ● – Apropos sosiale medier. Hvem er du på sosiale medier sammenlikn­et med deg selv i virkelighe­ten?

– Jeg er glad i fine bilder, men det skal vaere tydelig jeg er ekte, har humor og ikke tar meg selv så høytidelig. Fremover skal jeg fokusere mer på sosiale medier, og kjenner jeg gleder meg til å vise flere sider av meg selv. Til høsten skal jeg nemlig starte min egen Youtube-kanal kalt «Rett fra Levra». Folk tror de kjenner meg, men de har ikke peiling på hvor gal jeg egentlig er! ● – Kommer vi til å se en enda galere Jorun Stiansen?

– Ja, man gjør nok det. Mine kontoer på sosiale medier vil gjenspeile meg slik jeg virkelig er. Det blir gøy, men litt skummelt. ● – Vi vet jo at du er en stolt venndøl, men om du måtte forandret noe på Sørlandet. Hva ville det vaert?

– Nå begynner Kristiansa­nd å få sabla mange bra spisestede­r. Jeg er veldig glad i mat. Og nå får jeg sikkert slakt, men jeg kunne tenkt meg et bilfritt sentrum. Det er for få ned tempoet litt og få folk ut av sofaen. Det blir en helt annen ro. I tillegg er det bra for miljøet. Jeg ville også hatt en mathall, det hadde vaert gøy. Ja, mathall og bilfri sone! ● – Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– At det gikk ann å «fucke opp ting litt». Det ordner seg uansett, for man laerer av det. Jeg skulle faktisk ønske jeg gikk mer på trynet og gjorde mer fantestrek­er for jeg var så sabla grei, pliktoppfy­llende og flink på skolen. ● – Hva er det verste med dagens samfunn?

– Vi har for lite tid til hverandre, har lån opp til pipa og jobber for mye. Jeg skulle ønske vi tok oss tid til å se hverandre litt mer. Ta seg tid til en kaffe med naboen eller besøke en eldre som man vet er ensom. Vi må senke skuldrene litt mer. Folk leter etter en lykke de tror blir oppfylt om de jobber mye, tjener mye eller får hus. Lykke er noe du velger her og nå, mener jeg. ● – Vil du si at du har funnet din lykke?

– Ja, jeg har besteforel­dre og pappa som alltid har vaert flinke til å fortelle oss barna at vi må kose oss. Kos for meg er niste og ut på tur i skogen. Eller vaere på hytta og hygge meg på skitur. Jeg kjenner at jeg vil si at jeg er lykkelig, for jeg er frisk som en fisk og har muligheter på lik linje med alle andre. Vi bor i Norge, så jeg kan ikke klage. ● – Og hva kan vi forvente oss av Jorun Stiansen fremover?

– Jeg håper folk kommer til å like det jeg er aktuell med til høsten, og gleder meg til å treffe mange ulike mennesker. Er det noe jeg alltid er, så er det å vaere sørlending og ta ting i smeigedag-tempo, men fortsatt vaere ekte og aerlig, avslutter hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway