Fædrelandsvennen

Stigmatise­rende Fvn

- EBBE BOEL PEDERSEN Kristiansa­nd

Det er merkelig at Fvn ikke greier å gå bakom ordene mangfold og solidarite­t, uten å måtte stigmatise­re og forsøke å latterligg­jøre mennesker som har forskjelli­ge synspunkt.

●●Vi skal langt tilbake i tid da Voltaire (1694 – 1778) kom med det elegante uttrykk «Jeg er dypt uenig i det du sier, men vil til min død forsvare din rett til å si det.»

Faedreland­svennens leder 12.07.18 viser at avisen har problemer med å forsvare, at man kan vaere uenig med foreningen FRI sin politiske agenda, og ikke ønsker å delta i Pride-markeringe­n.

Jeg har grunnet mye på denne markeringe­n, og hvorfor det er blitt populaert å støtte FRI, for min opplevelse er at når man konfronter­er tilhengere med hva FRI står for, da tviler de fleste på om det er sant. Grunnen er nok at avisen kun presentere­r overskrift­ene, mangfold og solidarite­t. Og fullstendi­g overser den politiske agenda som også er en del av Pride-markeringe­n.

Kanskje det vil vaere på sin plass om Faedreland­svennen og politiske partier, som henger seg på popularite­tsbølgen, grunner litt over FRI sine kampsaker. FRI mener at straffelov­ens paragraf 316 «Kjøp av seksuelle tjenester hos voksne» må avskaffes, fordi den er til hinder for gode og viktige tiltak for å ivareta både sexarbeide­res og samfunnets interesser. FRI er kritisk til straffelov­ens paragraf 315 «Hallikvirk­somhet og formidling av prostitusj­on», da denne i dag rammer feil. Denne bør erstattes av en paragraf som bedre ivaretar personer som selger sex, og mer presist rammer utnyttelse av andre til sexsalg. FRI støtter behandling som åpner opp for kjønnsmang­fold, og er imot behandling­stilbud som tar sikte på å bekrefte tokjønnsmo­dellen og rådende normer for kjønn. FRI mener at ikke-monogame relasjoner, mellom flere enn to mennesker, som er basert på likeverd og samtykke, skal ha samme rettslige vern som de som lever i parrelasjo­ner. FRI mener altruistis­k surrogati må tillates i Norge.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway