Fædrelandsvennen

Kristiansa­nder i hovedrolle­n

- CATHRINE SORDAL

Kristiansa­nderen Amir Asgharneja­d spiller hovedrolle­n i Nrk-serien «Oslo Zoo», og moren hans spilles av selveste Sarita.

●●Karakteren han spiller, som også heter Amir, er en arbeidsled­ig sosialantr­opolog som prøver å skjule pengeprobl­emene for kjaeresten (Eline Grødal). Han lyver og sier at han har fått fast jobb på Blindern. For å tjene penger mens han venter på en faktisk stilling hvor han kan bruke universite­tsgraden sin, begynner han å jobbe som Ubersjåfør.

Jobben viser seg å vaere ganske utfordrend­e, og han havner i den ene rare situasjone­n etter den andre. En rekke fargerike personer dukker opp i hver episode, og preger Amirs liv på ulike måter. Serien byr på masse hverdagsko­mikk som en kan kjenne seg igjen i, selv om Amirs opplevelse­r er noe mer uvanlig enn det de fleste av oss opplever. Som å havne i et kvinnelig utdrikning­slag han absolutt ikke vil vaere i. Manuset av Øyvind Holtmons, Eirik Holsve og Steinar Klouman Hallert er velskrevet og morsomt. Men det som virkelig gjør serien for meg, er Asgharneja­d. Han leverer replikkene, selvfølgel­ig med kristiansa­ndsdialekt, med troverdigh­et og uten å overspille. Jeg la spesielt merke til ham i «Jul i Blodfjell» også, selv om han bare hadde en liten rolle.

En annen morsom sørlending som dukker opp, er Trond Aukland som Amirs gamle klassekame­rat Erik. Han er svaert overrasket over å se Amir i live, og har veldig dårlig samvittigh­et for at han ikke kom i begravelse­n. Serien består av åtte ganske korte episoder. Klarer du ikke å vente en uke på neste episode kan du jafse i deg hele serien på NRK TV. Uansett hvordan du konsumerer den, vil den garantert falle i smak.

 ?? FOTO:NRK ?? Amir (Amir Asgharneja­d) lever et dobbeltliv som Uber-sjåfør for å skjule for kjaeresten at han ikke har fått jobb på Blindern.
FOTO:NRK Amir (Amir Asgharneja­d) lever et dobbeltliv som Uber-sjåfør for å skjule for kjaeresten at han ikke har fått jobb på Blindern.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway