Fædrelandsvennen

Skuffet stort i junior-em

- ANDREAS HOPEN

Det var knyttet store forventnin­ger til mandalitte­n Søren Waerenskjo­ld før Em-tempoen for juniorer i Brno, men sykdom spolerte medaljesja­nsen.

På siste passering lå Waerenskjo­ld 2.31 bak hans største konkurrent, belgiske Remco Evenepoel, og til slutt havnet mandalitte­n 3.40 bak belgieren. Det holdt til en 36. plass

Etter løpet var det en skuffet, men fattet Waerenskjo­ld som tok telefonen. For det var rett og slett kroppen som ikke spilte på lag under tempoen.

– Jeg ga opp på siste rundet, og bare fullførte. Det fristet å bryte, skal jeg vaere aerlig, sier 18-åringen, og legger til:

– I dag merket jeg fra start at kroppen ikke respondert­e. Det var tomt, rett og slett. Det var litt forventet, da jeg har vaert forkjølet noen dager.

En potensiell Em-medalje glapp grunnet sykdommen, og mandalitte­n er selvsagt skuffet.

– Det er klart jeg er, men jeg var samtidig litt forberedt. Jeg skjønte jo tidlig at det ble vanskelig når det ikke var noe kraft når jeg prøvde å øke tempoet, sukker Waerenskjo­ld.

Nå venter fellesstar­ten i Tsjekkia, før det blir norgescup om en måned, og en fellesstar­t der den regjerende norgesmest­eren skal vaere hjelperytt­er.

– I det løpet får jeg gjøre en jobb for laget. Vi går for Ludvig Fischer Aasheim der, han som også syklede tempo i dag, så der får jeg vaere med å jobbe for han, avslutter 18-åringen.

Waerenskjo­ld ble juniornorg­esmester på tempo i Sandefjord for noen uker siden, og hadde ambisjoner om å hevde seg i toppen i EM. I Sandefjord ble han også nummer to i gaterittet, bak Tobias Halvorsen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Søren Waerenskjo­ld er regjerende juniornorg­esmester. Her fra VM i Bergen.
FOTO: NTB SCANPIX Søren Waerenskjo­ld er regjerende juniornorg­esmester. Her fra VM i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway