Fædrelandsvennen

Conte må gå fra Chelsea

- SINDRE TRYGSLAND

Antonio Conte er ferdig i Chelsea etter to sesonger i klubben.

Etter lengre tids spekulasjo­ner bekreftet Chelsea at italienere­n må slutte i Premier League-klubben.

– Vi ønsker Antonio all lykke i fremtiden, skriver Chelsea.

Conte kom til klubben før 2016/17-sesongen. Det ble seriegull på første forsøk. I fjor slet de blå i ligaen, og havnet utenfor topp fire, noe som gjør at det ikke blir spill i Champions League denne sesongen. De fikk riktignok en god avslutning på sesongen med Fa-cupgull, men italienere­ns tid i klubben er nå omme.

Nå spekuleres det i om erstattere­n også er italiensk. 59 år gamle Maurizio Sarri har trent suksesslag­et Napoli i Serie A de siste tre sesongene og klart å utfordre Juventus om ligagullet. BBC skriver at det er Sarri som er ventet å ta over sjefsjobbe­n.

Sarri blir i så fall den tiende manageren i London-klubben siden 2008. Hverken Avram Grant, Luiz Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez eller José Mourinho klarte å beholde jobben saerlig lenge.

Conte fikk altså en fantastisk start på sin tid i Chelsea, men så gikk det tyngre og kontrovers­ielle hendelser begynte å prege miljøet. I juni 2017 gikk nåvaerende Atletico-spiss Diego Costa ut og viste hele verden SMS-EN han fikk fra Chelseaman­ageren, som via mobil hadde fortalt at den spanske spissen ikke lenger var med i hans planer.

Det har senere vaert spekulert i at italienere­n hadde «mistet garderoben». Etter å ha vunnet Fa-cupen i vår, valgte Chelseaspi­ller Willian å sensurere Conte med pokal-emojier da den brasilians­ke vingen la ut seiersbild­et på sin Instagram-profil.

Conte har tidligere hatt toppjobber som Juventus-sjef (2011– 2014) og landslagsj­obben til Italia (2014–2016).

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Antonio Conte er ferdig i Chelsea.
FOTO: NTB SCANPIX Antonio Conte er ferdig i Chelsea.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway