Fædrelandsvennen

Gigantyatc­h svingte innom Kristiansa­nd

- TEKST: KAMILLA RUDBERG kamilla.rudberg@fvn.no

Gigantyatc­hen M/Y Radiant, eid av milliardae­ren Abdulla Al Futtaim fra Forenede arabiske emirater, la til kai i Kristiansa­nd fredag kveld.

– Hva gjorde yachten i Kristiansa­nd?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Thomas Granfeldt, assisteren­de havnedirek­tør i Kristiansa­nd Havn, til Faedreland­svennen.

Radiant har en lengde på 110 meter (351 fot) og en verdi på 280 millioner dollar. I 2013 kåret Business Insider yachten å vaere den sjuende dyreste noensinne.

Ifølge nettsiden har «superyatch­en» våpen som kan sprekke trommehinn­er og vannkanone­r som kan senke en båt fra 100 yards, eller over 90 meters avstand. I tillegg er yachten utstyrt med en mindre båt som er designet for en rask flukt.

Eieren, Al Futtaim, er en av de rikeste mennene i Dubai. I mars 2018 anslo Forbes mannens formue til å vaere 3,3 milliarder dollar.

Sist gang yachten var innom Kristiansa­nd var i 2013. Da skulle den fylle drivstoff, men milliardae­ren fra emiratene fikk ikke fylt mer enn en tidel av tanken da yachten hans var i byen. En tankbil på omtrent tretti tonn kom kjørende fra YX Energi, men det holdt ikke i volum.

– Dette forteller meg at det er viktig at vi er med dialog med oljeselska­pene, slik at vi kan satse på marine produkter og få levert store nok volumer i framtiden. Det er ikke nok med bare noen lastebilla­ster, sa Thomas Granfeldt, som da var driftssjef ved Kristiansa­nd havn, til Faedreland­svennen i 2013.

 ?? FOTO: FAEDRELAND­SVENNEN ?? Her er yachten M/Y Radiant, eid av Abdulla Al Futtaim fra Forente arabiske emirater, på vei til havna.
FOTO: FAEDRELAND­SVENNEN Her er yachten M/Y Radiant, eid av Abdulla Al Futtaim fra Forente arabiske emirater, på vei til havna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway