Fædrelandsvennen

– Hvis ikke vi vinner serien, håper jeg Brann gjør det

Til tross for at han forlot gullkamp i Bergen til fordel for kampen mot nedrykk i Kristiansa­nd, skal ingen fortelle Kasper Skaanes at han bør angre på valget han tok.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Start-spiller Kasper Skaanes forlot gullkamp i Bergen for en kamp mot nedrykk i Kristiansa­nd, men angrer ikke.

– Jeg gleder meg. Det er den kampen jeg har gledet meg mest til, og det blir spesielt.

Kasper Skaanes tar seg god til en prat med Faedreland­svennen, noen dager før han skal spille på en bane han kjenner så altfor godt.

Når kampen sparkes i gang mellom Brann og Start i kveld klokka 19, blir det et spesielt øyeblikk for 23-åringen som signerte for Start på overgangsv­induets siste dag i april.

Den reflektert­e midtbanesp­illeren er flasket opp i Brann-systemet. Han står med over 100 offisielle kamper for klubben fra Bergen, men ønsket seg mer spilletid da sjansen bød seg i vår.

– TUNGT I STARTEN

– Jeg har et fint forhold til fansen, og de fleste forsto hvorfor jeg dro. Brann har vaert klubben min hele livet, og hvis ikke vi skal vinne serien, så håper jeg Brann gjør det, sier Skaanes.

Siden han flyttet har han stadig fått spørsmålet som måtte komme når det har gått som det har gått med de to klubbene. Angrer han ikke på at han reiste fra gullkamp med moderklubb­en til bunnkamp i Start?

Svaret er ganske enkelt: Nei. – Jeg har fått det spørsmålet en del ganger. Jeg skal innrømme at det var tungt i begynnelse­n, når vi gjorde det såpass dårlig. Men jeg dro hit for å spille mer fotball, og det har jeg gjort. Så jeg kan ikke angre på det valget, sier Skaanes.

– Blir du lei av å få det spørsmålet?

– Jeg skjønner at folk spør. Samtidig ser du på statistikk­en at jeg har fått mye spilletid, noe som også var målet. Alle vet at jeg er glad i Brann, men at spillere drar fra barndomskl­ubben er noe som skjer. Nå har jeg blitt veldig glad i Start på kort tid, sier bergensere­n.

– På TIDE

Så langt har det blitt 11 kamper fra start i Eliteserie­n av 14 mulige, så en viktig brikke i Start-laget må han kunne sies å ha blitt.

– Jeg spilte en del i Brann, og det var ikke krise. Jeg hadde ikke hatt null minutter spilletid om jeg hadde valgt å bli der, men det handler om bli en større brikke i et lag. Det føler jeg at jeg har blitt her. Så var det på tide med en forandring, for å utvikle seg som fotballspi­ller og menneske.

Det kan dog argumenter­es for

Det var på tide med en forandring, for å utvikle seg som fotballspi­ller og menneske. KASPER SKAANES,

Start-spiller

at Skaanes - i likhet med Start som helhet - ennå ikke har prestert opp mot toppnivå. På Faedreland­svennens spillerbør­s står bergensere­n med 3,82 i snittkarak­ter på sine 11 kamper. Men med Kjetil Rekdals inntreden som trener har hele laget fått et oppsving.

Kasper Skaanes legger ikke skjul på at Mark Dempsey var en stor grunn til at han valgte Start, men roser Rekdal for måten han har tatt over.

– Vi har tatt flere poeng og sett mer solid ut. Han har fått skikk på oss, og gjort at vi har fått orden på en del ting, sier Skaanes.

– MER EFFEKTIVIT­ET

Kjetil Rekdal har alltid forfektet hard jobbing, og det er det liten tvil om at han får i Skaanes.

– Kasper jobber alltid beinhardt, og så har det blitt litt lite ut av det. Spørsmålet er hva som er den beste posisjonen hans. Det har vaert litt her og litt der. Men han legger alltid ned en vanvittig innsats. Du vet hva du får i en som alltid jobber hardt, og det er veldig positivt. Det handler bare om å få mer effektivit­et inn i det, sier Rekdal.

Skaanes håper nå at ting skal snu for Start, forhåpentl­igvis allerede fra mandag kveld av. Skulle det ikke gjøre det, og Start skulle fortsette å kjempe i bunnen, har han i alle fall tatt med seg et triks fra Bergen.

– I Bergen er det veldig mye trøkk fra media og de rundt. Her har jeg ikke fulgt med så mye, for jeg har laert at man ikke skal lese altfor mye – spesielt når det går dårlig. Som fotballspi­ller er man allemannse­ie, og folk skal ha sin mening. Men man trenger ikke selv å grave seg lenger ned i dritten enn man allerede er, sier Skaanes.

Nå tror og håper han på en fin velkomst fra hjemmepubl­ikummet i Bergen, et publikum han har gledet og hatt glede av mange ganger. Men mandag får barndomskl­ubben ingenting gratis.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Fra leilighete­n på Hamreheia er det kort vei til et av byens flotteste utsiktsste­der for Kasper Skaanes. Nå ser han frem til å komme tilbake til Bergen og Brann Stadion – som Startspill­er.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Fra leilighete­n på Hamreheia er det kort vei til et av byens flotteste utsiktsste­der for Kasper Skaanes. Nå ser han frem til å komme tilbake til Bergen og Brann Stadion – som Startspill­er.
 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kasper Skaanes sier han har blitt veldig glad i Start.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kasper Skaanes sier han har blitt veldig glad i Start.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX ?? Kasper Skaanes har spilt 11 kamper fra start for Start i Eliteserie­n denne sesongen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX Kasper Skaanes har spilt 11 kamper fra start for Start i Eliteserie­n denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway