Fædrelandsvennen

– Han har begått et regelbrudd. Det burde han ikke gjort

Partileder­en mener det ikke er noen uenighet i partiet etter Per Sandbergs ferietur til Iran. Nå håper hun at han har laert av feilen han gjorde.

- TEKST: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT erlend.iversen.skarsholt@fvn.no

– Jeg registrer at han har vaert på en privat ferietur i Iran, og at han unnlot å varsle om det på forhånd. Da har han begått et regelbrudd. Det burde han ikke gjort. Han har erkjent at han ikke burde ha gjort det, og må ta han ta laerdom av det.

Det forteller Siv Jensen til Faedreland­svennen etter å ha talt til over hundre medlemmer av Fremskritt­spartiets Ungdom (Fpu) under deres sommerleir på Skottevik feriesente­r i Lillesand. I talen til partiets ungdommer ble Sandbergs ferietur ikke nevnt. Da mediene møtte henne etterpå, var det likevel Sandberg som ble tema.

– Må TA LAERDOM

– Først og fremst må han ta laerdom av dette. Hele poenget med å ha det strenge regelverke­t som denne regjeringe­n har, er jo for å ivareta sikkerhete­n både til den enkelte, men også til landet. Da er det viktig at reglene blir fulgt. Det er viktig at han har erkjent at det ikke skjedde ved dette tilfellet og at han tar laerdom av det, sier Jensen.

– Burde han dratt i det hele tatt?

– Det har ikke jeg noen mening om. Det viktige er å følge regelverke­t som gjelder, påpeker hun igjen.

I talen hun holdt til ungdommene fikk hun stående applaus da hun kom med et stikk til Aps partileder.

– I ferien har jeg fått med meg at Jonas Gahr Støre nå vil bli statsminis­ter i løpet av høsten. Vi har jo hatt en utrolig flott sommer, så min første tanke var at Støre må ha fått solstikk, sa Jensen.

VIL IKKE TA STILLING

Det er sjuende året sommerleir­en til Fpu blir holdt på Skottevik i Lillesand. På spørsmål om hva formann i Fpu, Bjørnkrist­ian Svendsrud, tenker om Sandbergs ferietur svarer han følgende:

– Her lever vi i en boble. Så vi stenger resten av verden utenfor og har det bra sammen. Det vi er opptatt av her er å skape en god ramme for Fpu-ere. Hva gjelder Sandberg, så synes jeg Siv svarer fortreffel­ig, og jeg har ingenting å legge til når det gjelder hans tur, sier Svendsrud.

Sandbergs tur til Iran med kjaeresten Bahareh Letnes, som flyktet til Norge på 2000-tallet, har utløst kritikk fra sikkerhets­eksperter. Et av bruddene var at statsrådst­elefonen blant annet var med på turen. Siv Jensen mener det er et brudd som ikke burde ha skjedd.

– Han har erkjent at det ikke burde ha skjedd, og da bør det heller ikke skje igjen.

– Frp har fått gjennomsla­g for at flyktninge­r ikke skal få dra på ferie til Iran. Det er nettopp det Sandberg her har gjort sammen med sin kjaereste. Hva tenker du om det?

– Det gjelder ikke bare til Iran, men hjemlandet sitt. Det gjelder fortsatt og det er vi glade for. Her er det snakk om en norsk statsborge­r og vi må skille mellom flyktninge­r, asylsøkere og norske statsborge­re.

– Setter ikke dette Frps politikk i et merkelig lys?

– Nei, det gjør det ikke. For når man har blitt norsk statsborge­r, så har man rettighete­r som norsk statsborge­r og det er noe ganske annet en å oppholde seg her midlertidi­g som flyktning eller asylsøker, mener Jensen.

INGEN UENIGHET

Fra flere partikolle­ger har også Sandberg møtt kritikk. Blant annet fra Christian TybringGje­dde, som er nestleder i Stortinget­s utenriks- og forsvarsko­mité og leder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari.

– Nå har jo det blitt ryddet unna i løpet av dagen fordi Per Sandberg selv har gitt klart og tydelig uttrykk for hva han mener om det regimet som er i Iran. Og det er helt på linje med det Keshvari og Tybring Gjedde mener, og det jeg mener. Så det er ingen uenighet hos oss om dette, sier Jensen.

 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Siv Jensen måtte svare på spørsmål om nestleder og fiskerimin­ister Per Sandbergs ferietur til Iran med sin iranskfødt­e kjaereste da hun holdt tale for Fremskritt­spartiets Ungdom på deres årlige sommerleir på Skottevik.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Siv Jensen måtte svare på spørsmål om nestleder og fiskerimin­ister Per Sandbergs ferietur til Iran med sin iranskfødt­e kjaereste da hun holdt tale for Fremskritt­spartiets Ungdom på deres årlige sommerleir på Skottevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway