Fædrelandsvennen

Rekdal skryter av Kabran

Kevin Kabrans gryende målform får trener Kjetil Rekdal til å ta fram lovordene. Mandag scoret han trøstemåle­t mot Brann.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN, steffen.stenersen@fvn.no – 984 75 739

Kevin Kabrans har scoret i tre kamper på rad, og er blitt Kjetil Rekdals klare førstevalg som spiss. Det får treneren til å ta fram lovordene.

– Han er farlig, han er smart, sterk, og flink med ballen. I tillegg jobber han beinhardt defensivt. Så det er mye positivt, og jeg er veldig fornøyd med Kevin om dagen.

Det er de gode ord fra Start-trener Kjetil Rekdal i retning Kevin Kabran.

Svensken ble hentet til Start som en av de dyreste signeringe­ne klubben noensinne har gjort. Etter det fulgte en vårsesong hvor man så glimt av hva som lå der, men som i det store og hele har fått fansen til å vente på at en mann til 3,5 millioner kroner skulle slå til.

Nå begynner ting å naerme seg. Mot Brann mandag kveld banket han inn en perle av en scoring i lengste kryss.

Det holdt ikke mot det som ifølge tabellen er Norges beste lag. Start ligger fortsatt under nedrykksst­reken, men det kan hjelpe å få inn en ny versjon av Kevin Kabran.

– Det er fortsatt samme Kevin. Vi fungerer bedre som lag nå, men jeg er fortsatt den samme spilleren. Hele laget er bedre trent, det merker jeg. Vi kan vaere gode i lengre perioder. Men vi må begynne å plukke poeng. Det er det viktigste nå, sier Kabran til Faedreland­svennen.

– Har du høyere selvtillit nå enn tidligere?

– Jeg vet ikke om den er høyere. Man får selvtillit av å spille hver kamp. Jeg fikk ikke spille alt tidligere, men under Kjetil har jeg fått spille alt, sier Kabran.

Fra Kabran scoret i første serierunde mot Tromsø, gikk det 13 serierunde­r før han igjen satte ballen i mål i serien. Siden den gang har det altså blitt tre mål på de siste fire kampene.

KLART FØRSTEVALG

Kjetil Rekdal sier han ikke har gjort noe spesielt for å få Kabrans form til å løsne.

– Det har litt å si at du lykkes. Kanskje var det forløsende at han fikk spille i en ny posisjon og score noen mål, sier Rekdal.

For nå er Kabran Starts solekla-

re førstevalg som spiss. Selv sier svensken at han spiller der han får beskjed om å spille, mens Rekdal sier han «vet at Kabran også kan spille på kanten». Men enn så lenge er han spiss i dette Start-laget.

Trolig handler det om at Start er på jakt etter en ny mann på topp. Den mannen har klubben frem til 15. august på å finne. Frem til da er det en Kevin Kabran i målform som får sjansen på topp.

TØFF START

Start kjempet seg inn i kampen etter en marerittåp­ning. Men til slutt ble det for tøft mot laget som nå leder serien.

– Målene Brann scorer er jo gavepakker fra oss. På 2-0 kjører vi kokos i eget felt og skyter ballen inn i hverandre. Det går an å luke bort. 3-1 er et saerdeles billig frispark. Det fjerde skal Jonas ta. Brann vinner fortjent, men med mer effektivit­et fra vår side kunne det blitt jevnere, sier Rekdal.

Allerede etter fire minutter satte Fredrik Haugen inn en perle av et frispark.

– Vi kan ikke hindre Fredrik Haugen fra å sette et frispark i krysset, men vi trenger ikke lage et dumt frispark i forkant. De har mange sjanser, men de målene de scorer går det an å luke bort, sier Rekdal.

Start kom seg litt utover i omgangen, men Brann var klart det beste laget, og hadde blant annet to i treverket.

2-0 skulle komme, og det etter at Henrik Robstad og Espen Hammer Berger hadde rotet bort ballen i eget felt. Amer Ordagic takket pent og satte inn Branns andre.

– Jeg og Espen blir ikke helt enig om hvem som skal få bort ballen. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg prøver å få den vekk, men klarer det ikke. Det er dårlig, sier Henrik Robstad.

Det var ventet at Brann skulle fortsette å kjøre i den andre omgangen, men det var Start som tok kommandoen. Det skulle gi belønning, da Kevin Kabran banket ballen i det lengste krysset. Så raknet det i sluttminut­tene. – Men de sitter igjen med noen gode opplevelse­r her inne. Hadde vi blitt presset hele veien og tapt 4-1 hadde det vaert mye verre. De må skaffe seg opplevelse­r og se at når ting blir gjort riktig så ser det ikke så verst ut, sier Rekdal.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX ?? Kevin Kabran i kamp med Branns Vito Wormgoor mandag kveld.
FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX Kevin Kabran i kamp med Branns Vito Wormgoor mandag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway