Fædrelandsvennen

15-åring i stjålet bil i 200 km/t

- KRISTIANSA­ND ERLEND OLSBU

Etter å ha fulgt etter den stjålne BMW-EN i over 40 minutter, måtte politiet avbryte forfølgels­en. Nå er tre tenåringer dømt.

Natt til mandag 8. mai i fjor forsøkte politiet å stoppe en hvit BMW ved Tingsaker familiecam­ping i Lillesand. Patruljen kjente igjen BMW-EN som en av tre biler som ble stjålet i Sørlandspa­rken et døgn tidligere.

I den ferske dommen fra Kristiansa­nd tingrett framgår det at bilen ble kjørt av en da 15 år gammel gutt fra Lillesand. I passasjers­etet satt en 16 år gammel kamerat. Ifølge dommen holdt 15-åringen en snittfart på 100–110 km/t på gamle E 18 mellom Lillesand og Grimstad.

«Farten var imidlertid til tider vesentlig høyere – opp mot 200 km/t – og NN (15-åringen) kjørte til tider fra den forfølgend­e politibile­n», heter det i dommen.

Ved Ugland gård i Grimstad kjørte tenåringen­e over en spikermatt­e politiet hadde lagt ut i veien, slik at to av dekkene på BMW-EN punkterte. Da gummien falt av fortsatte 15-åringen kjøreturen på felgene.

Politiet forsøkte også å stoppe guttene ved å sperre veien, samt kjøre inn i baksiden på BMW-EN for å få bilen til å snurre 180 grader. Da ingenting av dette lyktes fikk patruljene ordre om å avbryte forfølgels­en, som da hadde vart i over 40 minutter.

Sjåføren, som fylte 16 år noen måneder etter biljakten, er nå dømt for å ha unnlatt å stoppe for politiet, innbrudd, biltyveri og uaktsom kjøring.

En av de andre guttene som var delaktig i biltyverie­ne, en 16-åring fra Trøndelag, er dømt for en rekke tyverier, samt trusler og skadeverk.

16-åringen som kjørte fra politiet er dømt til 55 dagers fengsel, mens en 17-åring som satt på er dømt til 30 dagers fengsel. 16-åringen fra Trøndelag ble dømt til 120 dagers fengsel.

Straffen ble gjort betinget for alle tre, blant annet fordi de er under 18 år gamle.

Dommen er ikke rettskraft­ig og det er uklart om noen av partene vil anke.

 ?? FOTO: ARKIV ?? 15-åringen kjørte over en spikermatt­e slik at to av dekkene punkterte.
FOTO: ARKIV 15-åringen kjørte over en spikermatt­e slik at to av dekkene punkterte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway