Fædrelandsvennen

Jaktet truende mann i bil i flere timer

- VESTFOLD/AGDER ERLEND OLSBU OG NTB

Bevaepnet politi pågrep natt til tirsdag en mann i slutten 30-årene som skal ha truet sin egen familie og politiet.

Mannen ble pågrepet klokken 01.22 etter at politiet hadde jaktet på ham i flere timer.

– Vi oppretter straffesak. Han vil bli anmeldt for grove trusler mot familien og politiet, i tillegg til grove brudd på veitrafikk­loven, opplyser operasjons­leder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidist­rikt til NTB.

HADDE BARN I BILEN

Mannen, som er bosatt i Vestfold, hadde sitt eget barn i bilen da han ble jaktet av politiet. Gjennom mandagen beveget seg i et stort område i Vestfold, Buskerud, Telemark og Agder.

– Vi forsøkte å vaere skånsomme fordi han hadde et ungt barn i bilen og ville derfor unngå eskalering av situasjone­n. Han har derfor ikke sett oss følge etter ham, forteller Johnsrud.

Politiet var tidlig i kontakt med mannen på telefon, men familiefar­en var ikke samarbeids­villig og beskrives som «ustabil». Til slutt ble han pågrepet av bevaepnet politi ved en sivil veiblokade i Re.

I tillegg til flere patruljer på bakken, deltok også politiheli­kopter i aksjonen.

STOR UTRYKNING I AGDER

Ved 18-tiden mandag fikk Faedreland­svennen tips om en stor politiutry­kning mellom Arendal og Risør på E 18. Operasjons­sentralen i Agder svarte ikke på våre henvendels­er mandag kveld.

– Det var en hektisk vakt på kvelden, forklarer operasjons­leder Atle Loven i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen tirsdag morgen.

Han ønsker ikke å si noe om oppdraget politiet deltok i ved 18-tiden.

– Den skal ikke vi uttale oss om, sier Loven.

STOPPET MED MAKT

Oppdragsle­der Ole Kamben i Sørøst politidist­rikt opplyser at politiet i Agder ble varslet om at den etterlyste mannen var på vei mot Sørlandet klokka 17.36 mandag kveld.

Politiet skal ha fulgt etter den aktuelle bilen helt frem til klokken 01.22, da politiet besluttet å stoppe mannen med makt.

– Ingen ble skadet, men det ble noe materielle skader i forbindels­e med den tvangsmess­ige stansen, sier Kamben til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? Ved 17-tiden mandag ble politiet i Agder varslet om at den etterlyste mannen var på vei mot Sørlandet. Både uniformert­e og sivile biler deltok i operasjone­n.
FOTO: ERNEST BOSWARVA Ved 17-tiden mandag ble politiet i Agder varslet om at den etterlyste mannen var på vei mot Sørlandet. Både uniformert­e og sivile biler deltok i operasjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway