Fædrelandsvennen

Statsminis­teren med korreks: – Sandberg brøt reglene

- NTB

I et brev til Stortinget gir statsminis­ter Erna Solberg (H) fiskerimin­ister Per Sandberg (Frp) offentlig korreks, men gir samtidig tilgivelse til sin statsråd.

Opposisjon­en på Stortinget har brukt de siste feriedagen­e til å kvesse knivene. Både Arbeiderpa­rtiet, SV og Senterpart­iet kre- ver å få vite mer om hvilke vurderinge­r som ble gjort i forbindels­e med Frp-statsråden­s private ferietur til Iran.

Terje Aasland, som er Arbeiderpa­rtiets naeringspo­litiske talsmann, sendte 1. august flere skriftlige spørsmål til statsminis­teren på bakgrunn av at Sandberg forrige måned dro på spontanfer­ie til Iran uten å orientere Statsminis­terens kontor tilstrekke­lig i forveien.

– Per Sandberg har ikke fulgt sikkerhets­råd og rutiner for bruk av mobiltelef­on og varsling av reise, skrev Solberg mandag ettermidda­g som svar til Aasland.

Aasland spurte blant annet om Sandbergs uttalelser i etterkant av reisen vil få noen innvirknin­g på norsk iran-politikk.

– Norges politikk overfor Iran er godt kjent. Per Sandbergs feriereise vil ikke ha innvirknin­g på norsk Iran-politikk eller påvirke Norges forhold til Iran eller andre land. Norsk Iran-politikk ligger fast, svarer Solberg.

Aasland sier han er overrasket over tilliten og mener det ikke gjenspeile­s i innholdet i statsminis­terens svar.

– Når jeg leser helheten i brevet i den tonen som ligger der, da er jeg forundret om Erna Solberg fortsatt har tillit til Per Sandberg, sier han til VG.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway