Fædrelandsvennen

17-åringen forklarte seg i går

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug, forklarte seg for politiet tirsdag.

- ELLEN KONGSNES INGA SVERDRUP JANNE HÅLAND

– Jeg kan bekrefte at vi er i gang med avhør av siktede, og det pågår fremdeles, opplyste etterforsk­ningsleder Bjørn Kåre Dahl til Stavanger Aftenblad i 15-tiden tirsdag.

På direkte spørsmål om siktede har tilstått, svarer Dahl at han ikke vil kommentere innholdet i avhøret.

17-åringen som er siktet for forsettlig drap på Sunniva Ødegård (13) natt til mandag 30. juli, har ikke ønsket å la seg avhøre av politiet etter det første avhøret mandag for ei uke siden. Han har flere ganger avbrutt forsøk på avhør.

Dahl kjenner ikke til grunnen til at den siktede nå vil la seg avhøre. Etterforsk­ningsleder­en vil heller ikke si noe om saken har tatt en ny vending etter avhøret.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå får prate med ham, og vi vil fortsette med det. For vi har mye vi vil ta opp, sier Dahl.

Avhøret av 17-åringen startet rundt 11-tiden tirsdag og pågikk fortsatt da Dahl møtte pressen klokken 15.15 tirsdag ettermidda­g. Avhørene vil trolig fortsette onsdag.

Til Aftenblade­t sier Dahl at det fortsatt er en del som gjenstår i etterforsk­ningen.

– Vi jobber blant annet fortsatt med å få kartlagt bevegelser i området, sier Dahl

Han er ellers svaert ordknapp om detaljene i etterforsk­ningen. Han vil verken svare på spørsmål om vitneobser­vasjoner av siktede, om det er rus med i bildet eller om det stemmer at siktede er observert på sykkel.

– Vi ønsker ikke å gå inn på de detaljene nå. Vi ønsker først å få snakket ferdig med han før vi går inn på de detaljene, sier Dahl.

Politiet vil ikke svare på om de har funnet spor fra den siktede på åstedet eller funnstedet. På spørsmål om det finnes et drapsvåpen, svarer Dahl at politiet ønsker å holde den informasjo­nen for seg selv til de har snakket med siktede.

NYTT AVHØRSFORS­ØK

Den drapssikte­de 17-åringen sitter varetektsf­engslet i Bergen og er fengslet for to uker. 17-åringen nekter for drapet, men har knyttet seg selv til funnstedet. Sunniva ble funnet drept på en gangsti klokka 03.09 natt til sist mandag.

Det er ikke bekreftet at funnstedet også er åstedet.

17-åringen meldte seg selv som vitne overfor politiet. Hans status ble endret til mistenkt i løpet av avhøret og endte med siktelse og varetektsf­engsling sist tirsdag.

17-åringens advokat, Tor Inge Borgersen, har ikke ønsket å uttale seg til media.

Til Dagbladet har han tidligere uttalt:

- Han har forståelse for at politiet har behov for fengsling i en kort periode og at etterforsk­ningen kan sjekke ham ut av mistanken.

100 TIPS

- Vi har så langt fått inn om lag 100 tips. Dette er verdifull informasjo­n for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforsk­ningen, har etterforsk­ningsleder­en Bjørn Kåre Dahl tidligere sagt i en pressemeld­ing.

Politiet har vaert, og er fortsatt, interesser­t i tips fra publikum i forbindels­e med drapet på Varhaug. Vitneobser­vasjoner og andre opplysning­er kan bidra til å belyse etterforsk­ningen.

 ?? FOTO: RUNE VANDVIK ?? Sunniva Ødegård (13) ble drept på gangstien naer hjemmet sitt på Varhaug i Hå kommune natt til mandag 30. juli.
FOTO: RUNE VANDVIK Sunniva Ødegård (13) ble drept på gangstien naer hjemmet sitt på Varhaug i Hå kommune natt til mandag 30. juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway