Fædrelandsvennen

Bostyrer varsler Simeksalg etter konkurs

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Det ser ut til å kunne gå mot ny virksomhet på bedriftsom­rådet til det konkursram­mede skipsverft­et Simek i Flekkefjor­d.

«Det ventes at det signeres avtale om salg i løpet av meget kort tid», skriver advokat og bostyrer Ingvald Snerthamme­r i sin foreløpige innberetni­ng til Lister tingrett.

Hvem interessen­ten er, er imidlertid ikke kjent ennå.

Beretninge­n ble presentert tirsdag, under første skiftesaml­ing i konkursboe­t etter hjørnestei­nsbedrifte­n Simek AS. Og den presiserer at verftet fortrinnsv­is skal selges som produksjon­senhet.

107 MILL.

107 millioner kroner er kravene i konkursen. Flekkefjor­d Sparebank ser ut til å få full dekning for alt den har til gode, takket vaere sine panteretti­gheter.

I tillegg blir det litt mer å dele på for kreditoren­e. At bostyrer har sørget for å fullføre to jobber som var i gang da konkursen inntraff tidlig i juni, har innbrakt 800.000 kroner til boet.

BANKEN STENGTE KONTO

Det var 5. juni at styret i Simek, fulgt av eier og daglig leder Øyvind Bøckman Iversen, gikk til Lister tingrett og slo selskapet konkurs - begjaerte oppbud. Ordreboka var tom, kassa likeså. De 150 ansatte var sagt opp, og Flekkefjor­d Sparebank hadde stengt kassekredi­tten.

Bakteppet var oljekrisen som ødela markedet for Simeks spesialite­t, bygging av plattformf­orsyningss­kip. At eksemplare­t Scorpius hadde påført bedriften et tap på 80–90 millioner kroner, gjorde ikke saken bedre.

 ?? ARKIVFOTO ?? Det ser ut til å gå mot ny virksomhet på Simek-området.
ARKIVFOTO Det ser ut til å gå mot ny virksomhet på Simek-området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway