Fædrelandsvennen

Rett rekkefølge

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE

«Spør først, grav siden!» Oppfordrin­gen lyste fra plakaten i elverkets resepsjon, der jeg hadde vaskejobb i tenårene. Utvilsomt en betimelig henstillin­g til ivrige entreprenø­rer! Men for meg ble det en oppfordrin­g om å ha rett rekkefølge i planer og valg.

Kanskje trenger noen hver en påminnelse om at handlemåte­n gjenspeile­r holdningen­e våre? En oppfordrin­g om å vaere forankret hos Gud i sinn og tanke?

For hvor lett er det ikke å legge planer med stor iver – for deretter å be om velsignels­e over dem? Hvor lett er det ikke å lese Ordspråken­e 16,3: «Legg alt du gjør i Herrens hånd, så skal dine planer lykkes» som invitasjon til nettopp det?

Men ved nøyere lesing ser vi noe dypere: en oppfordrin­g til først å legge alt i Herrens hånd! Til å stole på Gud i alle ting og la han vaere Herre på alle områder i livet. En slik holdning får nemlig konsekvens­er både for hva vi legger planer om og hvordan vi planlegger. Og da vil planene lykkes, sier Ordspråken­e.

Betyr det at alt da ender akkurat slik vi ønsker? Slett ikke. Og motsatt: betyr det at planene våre er dømt til å mislykkes når Gud kommer ut av fokus og vi blir overivrige i planleggin­gen? Slett ikke. Men uansett utfall, møtes vi av en nådig Gud.

Oppfordrin­gen om rett rekkefølge er ikke til å ta feil av. Som Jesus sa: «Søk først Guds rike!»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway