Fædrelandsvennen

Skal – skal ikke få barn

- ÅMLI SØKER SVAR MED ÅPENHET

Magnhild Peggy Jones Gilje (31) er ikke alene om å vurdere å forbli barnløs. Stadig flere velger et liv uten barn. Aldri før har fødselstal­lene i Norge vaert så lave som nå.

Magnhild Peggy Jones Gilje (31) i Åmli står foran et dilemma i livet. Skal hun eller skal hun ikke ha barn? Flere enn før velger å ikke få barn.

– Det oppleves som et tabu å snakke om at man ikke uforbehold­ent ønsker barn. Hvorfor er det slik? spør hun.

Magnhild Peggy Jones Gilje er opprinneli­g fra Stavanger. Hun har alltid vaert fast bestemt på ikke å få barn. Men så møtte hun Sam for seks år siden, som hun senere giftet seg med. Sam ønsker i utgangspun­ktet å bli pappa, men lar det bli opp til Magnhild å ta det endelige valget.

– Så nå er jeg i en prosess fra «nei, aldri» til «tja, jo», og det skyldes i stor grad følelsene mine for Sam, forteller hun.

«Det er med en aldri så liten klump i magen jeg våger meg ut på mitt første innlegg her. (...) Jeg opplever at mange forventer at jeg selvfølgel­ig og unconditio­nally skal ønske veldig sterkt å få barn – fordi jeg har eggstokker.»

I januar skrev hun innlegget til 7000 medsøstre på det lukkede Facebook-forumet «Den Selskabeli­ge Diskusjons­forening» i håp om å få gode, kloke svar tilbake. Hun trengte et så bredt beslutning­sgrunnlag som mulig.

Svarene og engasjemen­tet lot ikke vente på seg. En svarte: «Jeg er av typen som kjører Swot-analyse på det meste. Men når det gjelder det å få barn, tror jeg det er nes-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway