Fædrelandsvennen

Eneste uten ministerpo­st

- TONE SANDBERG

Stortingsr­epresentan­ten fra Aust-agder var den eneste i den politiske toppkvarte­tten som manglet en statsrådsp­ost under tirsdagens grunnstein­nedleggels­e.

– Når du stiller her med Solberg, Jensen og Skei Grande, er det ikke fristende å slutte seg til dem og gå i regjering?

– Som politiker vil du ha mest mulig gjennomsla­g, og da er det klart at det alltid vil vaere et mål å gå inn i regjering. Men nå er KRF inne i en prosess, og den vil jeg ikke kortslutte før vi har konkludert, sier Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen.

– Er det blitt lettere for KRF å gå inn nå som både Sylvi Listhaug og Per Sandberg er ute?

– Det vil aldri vaere et spørsmål om person, men om å låse seg i saker. Krfs beslutning blir tatt i høst, og så skal vi ha en prosess fram mot det, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Statsminis­ter Erna Solberg svarer dette på om hun helst hadde sett at Ropstad stilte i Froland som statsråd:

– Selvfølgel­ig skulle jeg gjerne ha sett KRF i regjering, sier hun til Faedreland­svennen.

– Jeg mener jo de vil få mest uttelling sammen oss, men jeg respektere­r det valg hvert enkelt parti gjør.

– Hvor tror du KRF lander i høst?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Men jeg ser at det brer seg en utålmodigh­et i partiet for at de skal gjøre noe, svarer Erna Solberg.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? – Som politiker vil du ha mest mulig gjennomsla­g, og da er det klart at det alltid vil vaere et mål å gå inn i regjering, sier Kjell Ingolf Ropstad.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR – Som politiker vil du ha mest mulig gjennomsla­g, og da er det klart at det alltid vil vaere et mål å gå inn i regjering, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway