Fædrelandsvennen

Nå skal det gjøres mer attraktivt å sykle

- JARLE R. MARTINSEN

Syklistene i Mandal er misfornøyd­e. Nå skal det legges til rette for å gjøre det attraktivt å bruke sykkelen.

– Det er ikke nødvendigv­is slik at det er så mange faerre som bruker sykkel i Mandal, men andre sykkelbyer er kanskje flinkere til å legge forholdene til rette, sier prosjektle­der i Mandal kommune, Guro Wendelbo.

Nylig ble sykkelpark­eringen ved Amfi kjøpesente­r i sentrum av byen kraftig oppgradert. Tidligere var det dårlige sykkelstat­iv her. Og ikke minst mørkt og utrivelig. Dermed var det nok mange som kviet seg for å bruke tilbudet, spesielt jenter.

– Ja, tilbakemel­dingene tydet på det. Det har vaert viktig for oss å få dette oppgradert, sier senterlede­r Rune Juliussen.

DELTE REGNINGEN

220.000 kroner har det kostet å oppgradere sykkelpark­eringen der staten og kjøpesente­ret deler på regningen. Stativene er helt nye. Blant annet er det blitt lettere å låse syklene til stativene. Det er også satt opp ordentlig belysning og videooverv­åkning.

– På kort tid har det blitt et populaert tilbud. Her sette kunder, våre ansatt og mange pendlere sykler sine, sier Juliussen.

KRISTIANSA­ND På TOPP

Med jevne mellom blir syklistene i Norges sykkelbyer spurt om hva de mener om forholdene i deres by. Kristiansa­nd ble tidligere i år kåret til landets beste av sine syklende innbyggere. Dermed dyttet byen Lillestrøm ned fra tronen.

Mandal hadde en brukbar 10. plass for noen år siden, men er nå helt nede på en begredelig 21. plass.

TRANGT I BRYGGEGATA

– Tilbakemel­dingene fra enkelte syklister er blant annet at de opplever det som trangt og til dels farlig å sykle i Bryggegata, sier Wendelbo.

Men hun håper på fart i utbygginge­n av gang- og sykkelstie­r. Øverst på prioriteri­ngen er sykkelsti til Tregde og Strømsvika. Det blir i så fall opp til fylkeskomm­unen å bevilge penger.

Hun kan likevel glede seg over at mandalitte­ne er på landstoppe­n i å sykle om vinteren.

En undersøkel­se for et par år siden viste at 26 prosent sykler på vinteren i Mandal, mens landsgjenn­omsnittet for vintersykl­ing er 12,5 prosent.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Prosjektle­der i Mandal kommune Guro Wendelbo og senterlede­r Rune Juliussen ved den oppgradert­e sykkelpark­eringen. Den håper de bidrar til at flere vil sykle.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Prosjektle­der i Mandal kommune Guro Wendelbo og senterlede­r Rune Juliussen ved den oppgradert­e sykkelpark­eringen. Den håper de bidrar til at flere vil sykle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway