Fædrelandsvennen

Nesten fullt på jomfruture­n

- TEKST: torbjorn.witzoe@fvn.no

Det var en nesten fullsatt 78 seters Dash-8 maskinen som mandag åpnet Widerøes nye direkterut­e mellom Kjevik og Stansted i London.

– Det er flott å kunne fly direkte fra Kristiansa­nd. Nå ser vi fram til noen fine dager i London med besøk på museer og litt shopping, sa Yvonne Willumsen.

Sammen med sønnen Viljar (7) var kristiansa­ndskvinnen mandag med på den første flygingen mellom Kjevik og Stantsted i London.

FJERDE FORSØK

Det er ikke første gang det har blitt etablert en flyrute mellom Kjevik og London. Ved alle tidligere forsøk viste det seg vanskelig å få tilstrekke­lig med briter til å reise til Norge.

I 1994 åpnet Maersk Londonrute fra Kjevik, Norwegian prøvde det samme i 2006 og i 2013 var det Flynonstop sin tur.

FIRE DAGER I UKA

Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen ved Kristiansa­nd lufthavn Kjevik er storfornøy­d med Widerøes satsing på London-ruten som vil ha avganger fra Kristiansa­nd om ettermidda­gen og retur fra London om kvelden på mandag, torsdag, fredag og søndag.

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n i Kristiansa­nd foretok snorklippi­ngen, som var et setebelte.

– Som medlem av flyplassut­valget i noen år kan jeg si at en direkterut­e til London er noe som har stått på ønskeliste­n lenge. Ruten vil både vaere kjaerkomme­n for naeringsli­vet i landsdelen, men også for sørlending­er som vil til England for å oppleve kultur, shopping eller se fotball, sier varaordfør­eren som også håper at en del engelskmen­n vil finne veien til Kristiansa­nd og Sørlandet.

SKAL SELGE LANDSDELEN

Daglig leder Synnøve Elisabeth Aabrekk i USUS som er en naeringskl­ynge for bedrifter i reiselivs-, opplevelse­s- og kulturnaer­ingen på Sørlandet og Telemark, mener det er et stort potensial i det engelske markedet. – Sørlandet har mye å by på både når det gjelder kultur, fiske og lett tilgjengel­ige naturbaser­te opplevelse­r.

Daglig leder Iver Holter-andersen i reisebyråe­t Bennet of Norway skal prøve å selge Sørlandet til engelskmen­n. Han sier det er stor interesse for landsdelen i England, og peker på at byggingen av undervanns­restaurant­en «Under» i Lindesnes har satt landsdelen på Europa-kartet. Han tror også fugletitti­ng på Lista i Farsund og opplevelse­r i regi av Trollaktiv på Evje kan lokke engelskmen­n i alle aldre til Sørlandet.

GULLKNAPP-STØTTE

Torkil Mogstad

Konserndir­ektør i Arendal Fossekompa­ni som også er styreleder i Arendal lufthavn Gullknapp var blant de som var med på den første London-flygingen fra Kjevik.

– Gullknapp heier på Kjevik. Foruten at også vi håper å få til en direkterut­e mellom Gullknapp og Oslo, utfyller de to flyplassen­e hverandre. Gullknapps ambisjoner er først og fremst å utvikle seg som et test- og kompetanse­senter, sier Torkil Mogstad.

Storbritan­nia-ekspert Jan Erik Mustad ved Universite­tet i Agder sier flyplassen Stansted har en ideell plassering, der den ligger en times reise nord for London. – Sentralt i England Storbritan­nia-ekspert Jan Erik Mustad ved Universite­tet i Agder sier flyplassen Stansted har en ideell plassering, der den ligger en times reise nord for London. Han viser til at Stansted er et ypperlig utgangspun­kt for de som ønsker å reise rundt i Storbritan­nia og i Skottland med bil eller tog.

– Jeg gleder meg av hele mitt hjerte at det har lykkes å få til denne flyruten. Det er nok også mange fotballfre­lste sørlending­er som vil benytte seg av direkterut­en, men det spørs om ikke engelskmen­nene må lokkes med noen annet enn Start-kamper på Sør Arena, sier Jan Erik Mustad.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Yvonne Willumsen og sønnen Viljar Willumsen (7) gledet seg mandag til en liten London-ferie like før skolestart.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Yvonne Willumsen og sønnen Viljar Willumsen (7) gledet seg mandag til en liten London-ferie like før skolestart.
 ?? GUDMUNDSDO­TTIR FOTO: HEIDA ?? Med hjelp fra informasjo­nssjef Catharina Solli i Widerøe løsner varaordfør­er Jørgen Kristianse­n setebeltet og erklaerer den nye flyruten for åpnet.
GUDMUNDSDO­TTIR FOTO: HEIDA Med hjelp fra informasjo­nssjef Catharina Solli i Widerøe løsner varaordfør­er Jørgen Kristianse­n setebeltet og erklaerer den nye flyruten for åpnet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway