Fædrelandsvennen

– Forholdsvi­s bredt program i år

30 konserter, live-remikser, og foredrag med David Bowie-musiker. Programmet til historiens fjortende Punktfesti­val er klart.

- KRISTIANSA­ND TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Selv om det er en nisjefesti­val med en rød tråd, så har vi lagd et forholdsvi­s bredt program i år, sier Erik Honoré, som sammen med Jan Bang er kunstneris­k leder for Punkt.

Fra 30. august til 1. september braker årets festival løs, som i år foregår på Kristiansa­nd kunsthall, Vaktbua, Kick Scene og Hotel Norge.

DAVID BOWIE-MUSIKER

I kjent stil fokuserer festivalen på live-sampling, programmer­ing og live-remikser.

I tillegg er det også hentet inn musikere med et godt fotfeste i den internasjo­nale musikkbran­sjen, blant andre den New Yorkbasert­e komponiste­n Jason Lindner.

– Jeg tror Lindner og hans konsert med trioen Now vs Now på Kick scene 31. august er en av programpos­tene som publikum vil finne interessan­t. Dagen etter er det klart for seminar på Hotel Norge, hvor Lindner skal fortelle om samarbeide­t med David Bowie på hans siste album «Blackstar», forteller Honoré.

SPELLEMANN-VINNER FRA UIA

Men årets program har også fokus på lokalt baserte talenter.

Festivalen er sterkt involvert i den elektronis­ke musikkutda­nnelsen ved UIA, hvor flere elever har gjort seg bemerket innenfor rytmisk laptop, som for eksempel Stian Balducci, TRXD og Sonny Alven.

Både nåvaerende og tidligere studenter spiller på årets festival, blant andre Balducci, som vant Spellemann­pris i elektronik­a-sjangeren under fjorårets utdeling.

Nå returnerer elektronik­amusikeren til en ny runde Punktklubb på Vaktbua.

– Man kan si at Punkt-klubb har samme utgangspun­kt som Punkt-festivalen. Konseptet er et forsøk på å skape en arena der forskjelli­ge instrument­grupper og sjangere møtes, sa Balducci til Faedreland­svennen i fjor.

 ?? FOTO: ALF SOLBAKKEN ?? I år arrangeres det også Punkt-klubb på Vaktbua. På bildet ser vi Stian Balducci, som i fjor vant Spellemann i kategorien elektronik­a.
FOTO: ALF SOLBAKKEN I år arrangeres det også Punkt-klubb på Vaktbua. På bildet ser vi Stian Balducci, som i fjor vant Spellemann i kategorien elektronik­a.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Komponiste­n Jason Lindner skal holde både konsert og foredrag under årets Punktfesti­val.
FOTO: PRESSEBILD­E Komponiste­n Jason Lindner skal holde både konsert og foredrag under årets Punktfesti­val.
 ?? FOTO: ARKIV ?? Erik Honoré er kunstneris­k leder for punktfesti­valen.
FOTO: ARKIV Erik Honoré er kunstneris­k leder for punktfesti­valen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway