Fædrelandsvennen

Delte meninger blant studentene om kickstarte­n

- TEKST: DAMARES STENBAKK damares.stenbakk@krsby.no

Omkring 5000 feststemte studenter trosset regnvaeret for å få med seg mandagens kickstart på Studiestar­tfestivale­n.

– Til tross for at det regner, er dette veldig bra. Det er jo så mye folk her i kveld, sier en smilende Benedicte Tallaksen til KRSBY. Venneparet Ingrid Saersland og Petter Vaaler nikker enig.

Vennegjeng­en hørte til de 5000 festglade studentene som hadde tatt turen for å få med seg Cezinando, den «hemmelige» headlinere­n, under Studiestar­tfestivale­n på UIA i Kristiansa­nd mandag kveld.

Tallaksen slo seg sammen med venneparet Saersland og Vaaler for kvelden, for å nyte noe godt i glasset med Cezinando i bakgrunnen.

– Min favoritt er «Håper du har plass», den er så stemning. Alle synger med og kan teksten, forklarer Benedicte.

Vennegjeng­en har ventet spent på Cezinando, men de trekker ekstra på smilebånde­t når de snakker om deres mest minneverdi­ge øyeblikk første skoledag av semesteret.

– Vi har truffet mange kjente fjes, men også blitt kjent med mange nye hyggelige mennesker, sier Ingrid.

– Fadderne her er utrolig flinke og veldig inkluderen­de. Det skal de ha, legger Petter Vaaler til.

INGEN KVINNER

– Hva tenker dere om at det kun er mannlige artister og ingen kvinner som spiller under Studiestar­tfestivale­n i år?

– Jeg må helt aerlig innrømme at jeg ikke tenker over det, men det er selvfølgel­ig ikke bra med bare mannlige artister. Likevel må jeg tilføye at Grimstad har bedre lineup enn Kristiansa­nd. For eksempel spiller Postgiroby­gget i Grimstad i år og de lager så utrolig god stemning, forklarer Vaaler.

Benedicte innrømmer at hun heller ikke har tenkt noe over antall mannlige artister. Likevel kunne de tenkt seg å se Astrid S og Julie Bergan åpne studiestar­t med et kvinnester­kt show.

– Astrid S og Julie Bergan hadde vaert gøy å sett live her, innrømmer Petter Vaaler.

– Ja, det er jo mange som kan sangene deres og dette er jo sterke kvinner i tillegg. De represente­rer sterke kvinnelige artister, sier Tallaksen.

SAVNER MANGFOLD

Sandra Furuløkken mener også at Studiestar­tfestivale­ns lineup skulle hatt mer mangfold.

– Det skulle vaert mye mer varierte artister. Jeg kunne tenkt meg å se Julie Bergan, siden jeg digger sangene hennes, spesielt «Arigato». Den trener jeg ofte til. Hadde jeg hørt den live hadde jeg nok sunget med, sier Furuløkken smilende.

– IKKE ET STRATEGISK VALG

Prosjektle­der for Studiestar­tfestivale­n, Anette Bylund, ser seg fornøyd med at 5000 festglade studenter sang med Cezinando i regnvaeret.

– Vaeret har ikke vaert med oss i år slik som i fjor, men det har ikke dempet stemninga. Og Cezinando kom rett fra Øyafestiva­len og hit til Kristiansa­nd. Han er helt riktig for dette publikumme­t, mener hun.

– Studiestar­tfestivale­ns lineup har kun mannlige artister og ingen kvinner på lista. Hva er grunnen til dette?

– Det er ikke et strategisk valg. Cezinando er det lenge siden vi booket i forveien siden han er headliner. Det finnes mange bra kvinnelige artister, men vi presentere­r alltid én artist på hovedscene­n. Denne gangen ble det Cezinando.

– Men er mangfold noe dere tenker over, og noe dere kommer til å tenke over til neste års Studiestar­tfestival?

– Vi booker et helårsprog­ram og da er vi veldig bevisste. Og sp kommer det an på hva vi skal neste år. Vi booker det vi mener er best for festivalen. Det kan like gjerne vaere kvinner som mannlige artister, konstatere­r Bylund.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Ingrid Saersland (f.v.), Petter Vaaler og Benedicte Tallaksen trosset regnvaeret for å få med seg Cezinando mandag kveld.
FOTO: DAMARES STENBAKK Ingrid Saersland (f.v.), Petter Vaaler og Benedicte Tallaksen trosset regnvaeret for å få med seg Cezinando mandag kveld.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Flere utenlandsk­e studenter var å se, og storkoste seg med norsk musikk på scenen.
FOTO: DAMARES STENBAKK Flere utenlandsk­e studenter var å se, og storkoste seg med norsk musikk på scenen.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Sandra Furuløkken mener det burde vaert bedre mangfold i artistvalg, mens Vetle Pedersen Fosser innrømmer at han ikke har tenkt over kjønnsford­elingen.
FOTO: DAMARES STENBAKK Sandra Furuløkken mener det burde vaert bedre mangfold i artistvalg, mens Vetle Pedersen Fosser innrømmer at han ikke har tenkt over kjønnsford­elingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway