Fædrelandsvennen

– Helt sikker på at det vil komme sørlending­er

-

Håvard Tjørhom skulle gjerne hatt selskap av flere sørlending­er i EM.

– Jeg savner litt bløde konsonante­r her. Samtidig vet jeg at det jobbes bra. Helst hadde jeg sett at det kom utøvere kontinuerl­ig fra Sørlandet, men slikt vil gå i bølgedaler. Men jeg er helt sikker på at det vil komme utøvere derfra igjen, sier han.

I en så langt begredelig sesong for sørlandsk friidrett, har diskoskast­er Fabian Weinberg vaert et hederlig unntak med blant annet sølv i U18-EM – dog eneste deltaker Sørlandet har hatt i internasjo­nale friidretts­mesterskap for senior eller junior/ungdom i år.

Men i helgas Nordisk-baltisk U23-mesterskap og nordiske U20-mesterskap kom det endelig noen gode resultater. Even Meinseth løp 100 meter på 10.50. Det er under persen på 10,52, men medvinden var litt for sterk (+2,6) til at den kunne godkjennes.

I nordisk U20-mesterskap i Danmark ble lillesøste­r Ingvild Meinseth nummer tre på hundre meter med tiden 11,62. Også det ville vaert pers dersom ikke medvinden hadde vaert for sterk (+2,7). Uansett var løpet et klart steg i riktig retning for sprinttale­ntet, som har hatt en kropp som ikke har fungert i år.

Fabian Weinberg fra KIF ble forøvrig nummer fire i diskos mot konkurrent­er som er inntil to år eldre enn ham. I Danmark kastet han med 1,75 kilos-diskosen, og med 51,45 meter var han en drøy halvmeter bak fjorårsper­sen. Det er med 1,5 kilos-diskosen han har herjet før i år. Storebror Myron Weinberg ble nummer to i spyd da han perset til 64.90.

I Nordisk-baltisk U23-mesterskap­et løp Sara Dorthea Jensen fra KIF inn til 53,76 på 400 meter – tre hundredele­r bak årsbeste og 25 hundredele­r bak den to år gamle persen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway