Fædrelandsvennen

Håkon Opdal blir Brann-spiller igjen

- TEKST: ØYSTEIN VIK, MADS BØYUM OG STEFFEN STENERSEN

Keeperen forlater Start for å bli Brann-spiller for andre gang.

Håkon Opdal er på vei tilbake til Brann. Start-keeperen gikk tirsdag formiddag ombord i et fly fra Kristiansa­nd til Bergen. I 11-tiden landet han og ble plukket opp av agent Stig Lillejord.

– Du er her for å bli Brann-spiller?

– Vi får se. Jeg skal møte Stig nå, så får vi se, sier Opdal i solskinnet utenfor Flesland.

Fem timer senere var all tvil fjernet: Da bekreftet klubbene overgangen til keeperen.

Start-sportssjef Tor-kristian Karlsen har ikke besvart våre henvendels­er mandag og tirsdag, mens hans kollega i Brann, Rune Soltvedt ikke har hatt noe å si om Opdal-overgangen.

Håkon Opdal har skrevet under på en avtale som gjelder fra 1. januar 2019. Da er Brann-avtalen til den nåvaerende førstekeep­eren, Samuel Sahin-radlinger, utløpt. Brann har tidligere vaert svaert tydelige på at de ønsker å hente Sahin-radlinger permanent. Han er eid av tyske Hannover 96 og det er usikkert om Brann får det til.

- Håkon har vaert en viktig spiller, og en flott ambassadør for klubben i flere år. Håkon er profesjone­ll og vi er sikre på at han kommer til å gi 100 prosent for klubben ut kontraktst­iden, i det som blir en veldig spennende høst, sier Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start til klubbens nettsider.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen sier overgangen ikke kommer veldig overrasken­de.

– Håkon har hatt en fin karriere i Start. Han har vaert blant lagets beste spillere i perioder, og har trivdes godt i byen og klubben. Så er det ingen bombe at han vil hjem til Bergen. Jeg tror ikke han bli er klart førstevalg, men at han blir en av to keepere som kjemper om å bli førstevalg, sier Mathisen.

Den tidligere Start-spilleren mener Brann får en keeper som er dedikert og «hel ved».

– For Start har han vaert en kjemperess­urs. Han har alltid vaert den i garderoben som har vaert mest forberedt. Det er vanskelig å finne noe vondt å si om Håkon, sier Mathisen, som mener Opdal var Eliteserie­ns beste keeper sesongen 2015.

– Han er en mann Brann kommer til å dra nytte av både på og utenfor banen, sier Mathisen.

Håkon Opdals mangeårige Brann-karriere var suksessrik, med både serie- og cupgull.

Oddingen spilte 236 kamper for klubben, før han forsvant i 2011, etter at Piotr Leciejewsk­i kom inn og overtok førstekeep­erplassen.

Han er nå på vei til Brann Stadion for medisinsk undersøkel­se og det er ventet at den rutinerte oddingen skriver under på en avtale i løpet av dagen.

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? Håkon Opdal landet i går ettermidda­g på Flesland utenfor Bergen. Fem timer senere hadde han skrevet under for Brann.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN Håkon Opdal landet i går ettermidda­g på Flesland utenfor Bergen. Fem timer senere hadde han skrevet under for Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway