Fædrelandsvennen

Nyhus-dobbel senket Donn

- TEKST: STIAN BØE boenstian@gmail.com

Etter 2-1-seieren over Donn avanserte Vindbjart til 4. plass på tabellen. Laget har nå fem strake seire.

Den satt nokså langt inne, men det ble en tredje seier mot Donn på åtte dager. Etter to seire i 4. divisjon fulgte A-laget i 3. divisjon opp mandag, og sikret dermed også sin femte seier på rad. Donn ble passert på tabellen, det samme ble Staal Jørpeland og Sola, selv om sistnevnte kan gå forbi igjen på onsdag. Avstanden opp til Ørn Horten på topp er nå bare seks poeng.

Til kampen mot Donn var Magnus Langerud flyttet ned til den ledige høyreback-plassen. Børge Engesland erstattet en skadet Christian Beqiraj Follerås i midtforsva­ret, mens nykommer Robert Våge Skårdal fikk plass som indreløper. I mål var Halvor Homme tilbake for første gang siden mai 2016, og han måtte finne tilbake til gamle kunster flere ganger med meget gode redninger i en første omgang der vi hadde ballen mest, men Donn skapte de største sjansene. Naermest for oss var Markus Nyhus ved et par anledninge­r, og Børge med en heading etter corner.

Det første kvarteret i andre om- gang gjorde var vår beste periode i kampen, og der vi sikret seieren. Markus varslet litt om det som måtte komme da han kom seg forbi keeper tidlig, men farten ble for stor og vinkelen for liten. Bare minutter senere spilte vi oss gjennom i midten. Kjetil til Robert til Markus, som satte ballen forbi keeper og inn nede i hjørnet.

Bare to minutter senere så vi kanskje et enda finere angrep da Simen Aanonsen og Alla Abdallah kombinerte på høyrekante­n og sistnevnte la et hardt innlegg foran mål. Der kom Markus i fart og styrte ballen i lengste hjørne. Han fikk også enda en mulighet kort tid etter, men da var keeper på plass, og Alle dro til med dagens beste skuddforsø­k fra langt hold, dessverre rett mot keeper, som klarte å slå ballen over.

Ikke lenge etter fikk keeper Halvor et lite minus på tavla da en klarering langt ute i feltet traff Donns Andreas Sersland og han fikk en enkel jobb med å trille inn 1-2. Den siste halvtimen ble smånervøs, vi klarte ikke å gjenskape angrepene fra starten av omgangen, og Donn var absolutt ikke ufarlige.

Magnus fikk vist litt av sine offensive ferdighete­r da han driblet seg gjennom hele Donn fra sin backposisj­on, men ble stoppet av keeper. Gaus var kommet inn nå og bidro med utallige stusser, Simon fikk en av dem med retning mot mål, men også han ble stoppet i siste liten. Bakerst, etter 89 minutter, var Sondre Nordhagen rask nok til å stoppe en Donner som hadde sneket seg forbi alle de for dagen røde Vindbjarts­pillerne.

En sliteseier, men de kan vaere vel så deilige som de litt enklere. Nå venter Sandefjord 2 på Moseidmoen mandag 20. august.

Mål:

Vindbjart:

Gule kort:

Donn - Vindbjart 1-2 (0-0)

0-1 Markus Nyhus (53), 0-2 Markus Nyhus (55), 1-2 Andreas Sersland (63)

Halvor Homme, Magnus Langerud, Børge Engesland, Halvor Hovstad, Simen Aanonsen, Kjetil Myrvold, Robert Våge Skårdal (Thore Viste Ulstein fra 90. min), Alla Abdallah (Øyvind Løkkebø Gausdal fra 71. min), Markus Nyhus (Peder Andrés Åsemoen Karlsen fra 85. min), Berry Gerezgi (Christian Tveit fra 63. min). Innbyttere, ikke benyttet: Jakub Rysiak, Daniel Tveitaa Johansen, Ishan Skårdal

Gausdal og Aanonsen

?? FOTO: STIAN BØE ?? Vindbjarts tomålscore­r Markus Nyhus (t.v.) og Alla Abdallah, som leverte målgivende pasning til det andre målet i mandagens 2-1-seier over Donn på Kongsgård Arena.
FOTO: STIAN BØE Vindbjarts tomålscore­r Markus Nyhus (t.v.) og Alla Abdallah, som leverte målgivende pasning til det andre målet i mandagens 2-1-seier over Donn på Kongsgård Arena.