Fædrelandsvennen

Marcus & Martinus begeistret

7000 tilskuere jublet da Marcus & Martinus sang på scenen på Odderøya Amfi lørdag kveld.

- TEKST: KAMILLA RUDBERG kamilla.rudberg@fvn.no

Denne gjengen kom helt fra Danmark til lørdagens konsert på Odderøya. Marcus & Martinus sjarmerte både store og små med sprekt show.

– Du e elektrisk. Du gir meg støt når jeg tenker på deg, synger Marcus & Martinus som åpningslåt foran 7000 tilskuere under lørdagens konsert på Odderøya Amfi.

Og «elektrisk» er en god beskrivels­e av stemningen under lørdagens konsert. Med pyroteknik­k, dansere, band og konfetti slet både foreldre, barn og ungdom med å holde kroppen i ro.

– Blide publikumme­re, mange store smil og veldig god stemning. Dette har vaert en kjempesuks­ess. Du snakker med en glad arrangør! sier Jan Kenneth Transeth til Faedreland­svennen rett etter at konserten er ferdig.

KNIRKEFRIT­T

Billetter ble solgt til «the bitter end», og Transeth sier de ganske nøyaktig landet på 7000 tilskuere. Konserten har et budsjett på fire millioner kroner, og arrangøren tror resultatet økonomisk er «okay».

– For oss som arrangerer er det ingen pengemaski­n, men det er god laering. Vi får i hvert fall betalt alle regningene våre, så får vi håpe det blir igjen litt til lønn også.

Han skryter av hvor godt Marcus & Martinus kjenner publikumme­t sitt – og roser dem for hvordan de har kombinert det visuelle og det musikalske.

– Det var et veldig imponerend­e show. De leverte full pakke, skryter han.

Ifølge Transeth har tilbakemel­dingene fra publikum vaert positive. Den største bekymringe­n han hadde i forkant var sikkerhets­aspektet. Grunnen er at tilskuerne hovedsakel­ig har vaert barn.

– Vi arrangerer jo som regel konserter for voksne. Dette var en ny opplevelse for oss også. Det har gått veldig bra, men vi har vaert ekstra på alerten på grunn av barna, og har tatt høyde for alle skader og situasjone­r som kan oppstå. Vi har hatt leger og sykepleier­e på stedet som har hatt tett oppfølging med vaktene. Men dette gikk over all forventnin­g.

LIK HÅRSVEIS

Fanskaren til Marcus & Martinus er en dedikert gjeng, og artistene viser tydelig at de setter pris på all støtten. Under sangen «First Kiss», ber artistene en 14 år gammel jente opp på scenen.

– Har du lyst til å vaere med å synge «First Kiss» med oss? spør artistene.

– Ja! svarer jenta på utpust, til jubel fra publikum.

Litt lenger unna scenen, danser Alfred Strøm (10), Ulrik Oppebøen (9) og Mathias Follerås (8) til musikken. Strøm og Oppebøen har skaffet seg hårsveisen til Marcus. Follerås kjører på med Martinus-stil.

– De er kule. Dette er gøy, og jeg har faktisk møtt dem på Sørlandsse­nteret før, forteller Strøm.

Guttene har vaert på konsert tidligere, og synes det er kult å se dem på hjemmebane.

Mammaen Oline Strøm er med for første gang. Hun har ikke vaert på Odderøya Amfi siden Quartfesti­valen.

– Det er kjempebra her! Det er ikke trangt, ikke noe kaos. Så er det overrasken­de mange små barn her, smiler hun.

– KRIBLER I ARRANGØRFO­TEN

Artistene danset og sang på Odderøya i drøyt halvannen time. Showet ble avsluttet med hiten «Girls». For arrangør Transeth ga opplevelse­n mersmak.

Håpet er at det kan arrangeres mer på Odderøya. Mye av konserten brukte arrangøren­e på en såkalt områdeanal­yse, der de har fulgt med på hvordan publikum har beveget seg på området, hva det vil vaere plass til der i fremtiden og hvor stor kapasitet en kan sette før det ikke blir noe saerlig hyggelig lenger.

– Vi gjorde løpende vurderinge­r gjennom hele arrangemen­tet som er gull verdt å ta med seg videre. Det er veldig inspireren­de å se et fullsatt Odderøya Amfi. Vi har lyst til å gjøre mer her, men det er risikabelt å gjøre ting på Sørlandet fordi vi har en relativt liten befolkning. Det er mye risiko involvert, sier han.

Eventuelle framtidige konserter må derfor enten appellere regionalt, eller så må arrangøren­e sikte høyt og booke artister som er såpass store at de trekker publikum fra en utvidet region.

– Det er mange som har gjort ting før oss på Odderøya, og det er en forhistori­e her med arrangører som har slitt med å fylle amfiet. Det er en risikospor­t, først og fremst fordi vi er en liten region, sier Transeth.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Marcus & Martinus i aksjon på scenen lørdag kveld.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Marcus & Martinus i aksjon på scenen lørdag kveld.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Mathias Follerås (8), Ulrik Oppebøen (9) og Alfred Strøm (10) var alle fornøyd med konserten.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Mathias Follerås (8), Ulrik Oppebøen (9) og Alfred Strøm (10) var alle fornøyd med konserten.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway