Fædrelandsvennen

Start redder plassen i Eliteserie­n.

Start har presset på seg, og historien mot seg. Men de redder plassen i Eliteserie­n.

- Pål W. Jørgensen, sportslede­r

Start rykker ikke ned. Det er vår konklusjon etter å ha tippet innspurten i Eliteserie­n med vår egen tabellkalk­ultator på fvn.no. Selve tippingen er en uhøytideli­g lek med tall, men samtidig en påminnelse om alvoret i situasjone­n Start befinner seg i. Det er mer enn stolthet og aere som står på spill. Forskjelle­n på inntekter i 1. divisjon og Eliteserie­n er trolig 20-30 millioner kroner.

●●Akkurat nå står oddsen på et Start-nedrykk til ca 2. Det vil si 50/50 mellom suksess og fiasko for laget som ikke har historien med seg.

●●Start har norgesreko­rd i heiskjørin­g mellom landets to øverste divisjoner. Bare de siste 30 årene har det blitt sju opprykk og sju nedrykk.

●●Denne gangen går det altså bra – tror vi.

●●Det er det flere grunner til. Under Kjetil Rekdals ledelse sanker Start langt flere poeng enn før han kom. Ni av Starts 16 poeng er tatt under Rekdal sju kamper. Kun to av kampene er tapt, og laget slipper inn langt faerre mål enn før treneren kom til Sørlandet.

●●Start har i tillegg brukt mye penger på å forsterke laget, som i utgangspun­ktet burde vaert godt nok til å overleve. Det holder å nevne Adeleke Akinyemi, mangemilli­onersmanne­n som ser ut til å vaere spissen Start har savnet i flere år – en velfungere­nde bakromsspi­ss. ●●I tillegg kan Herolind Shala, som har litt av den etterlyste kraften, rutinen og pondusen, vaere en nøkkelsign­ering for Start. Jeg har blitt imponert av det Notodden-karen har vist på trening. Vi så kvaliteten­e i glimt mot Strømsgods­et forrige helg.

●●Legg til spillere som endelig presterer på et stabilt godt nivå – med Kevin Kabran og Damion Lowe i spissen, så har du nok argumenter til at laget er godt nok.

●●Til bunnlag å regne er også bredden i troppen stor, hvert fall på papiret. Større enn hos konkurrent­ene. Så stor at de kan sende Kristjan Floki Finnbogaso­n på lån til Sverige og Lars-jørgen Salvesen til Ull/kisa. Så stor at Kasper Skaanes, Mathias Bringaker, Håkon Opdal, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Niklas Sandberg og Tobias Christense­n ikke er på laget, men spilte Start 2-kamp forrige mandag.

●●Det kan bli viktig i en innspurt der skader og suspensjon­er får betydning. Men det blir utfordrend­e.

●●Det er tegn til at flere av bunnlagene hever seg kraftig, og at det blir en relativt høy poengsum som skal til for å sikre plassen. Det blir ikke som i 2015, da Start reddet plassen på 22 poeng, og uten seier på de 15 siste kampene i Eliteserie­n. Rekdal har spådd

32. Vi tror 30.

●●14–15 poeng til bør holde. Jeg tror tre av dem kommer mot Odd, som kun har én seier på sine ni siste kamper. Med hjemmeseie­r er Fagermo og co. kun fire poeng foran Start, som med suksess i høst kan stå foran en større opptur.

●●Start vil sitte med ferske eiere med ressurser, ledere, og en gjeng talentfull­e spillere som allerede har laert hva det vil si å overleve i Eliteserie­n.

●●Og som forhåpentl­igvis jobber steinhardt for å ikke havne i samme situasjon igjen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Kevin Kabran feirer mål mot Strømsgods­et forrige helg.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Kevin Kabran feirer mål mot Strømsgods­et forrige helg.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start har tatt ni poeng på de sju kampene Kjetil Rekdal har vaert trener.
FOTO: NTB SCANPIX Start har tatt ni poeng på de sju kampene Kjetil Rekdal har vaert trener.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway