Fædrelandsvennen

Arrangerer bomprotest

– Vi må vise eliten at flertallet i befolkning­en er mot bompenger, sier Makvan Kasheikal.

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Kasheikal er leder for partiet Demokraten­e og leder av kontrollut­valget i Kristiansa­nd kommune, men det er først og fremst som bilist og privatpers­on han ønsker å mobilisere motstand mot flere bomstasjon­er i Kristiansa­nd.

Dette er andre gang han tar initiativ til en slik aksjon. Forrige gang var i 2016. Da protestert­e han mot åtte nye bomstasjon­er.

PROTEST

Nå har han fått tillatelse fra både kommunen og politiet til å arrangere protestmar­sj tirsdag 11. september. Da vil han at folk skal stille opp ved Slottet øverst i Markens gate. Derfra skal det marsjeres i protest til Øvre Torv.

– Vi inviterer både politikere og representa­nter fra naeringsli­vet. Vi ønsker at det skal holdes appeller både for og mot bompenger, sier Kasheikal.

I Stavanger ble det onsdag arrangert en stor protestaks­jon på Bybrua. I oktober åpner 38 nye bomstasjon­er i distriktet etter at et samlet storting vedtok Bypakke Nord-jaeren. I løpet av 15 år skal det kreves inn 25 milliarder kroner i bompenger.

I Kristiansa­nd skal det opprettes 11 nye bomstasjon­er i forbindels­e med Byvekstavt­alen.

«ELITEN»

Han vil vise eliten som er for bompenger at det er flertall i befolkning­en mot bompenger.

– Selv om de er demokratis­k valgt, er de ikke klokere enn andre mennesker. Å innføre nye bommer vil hardt ramme økonomien til mange som allerede strever. Gruppelede­rne i Kristiansa­nd bystyret tjener så mange penger at de ikke merker det om det blir litt mer utgifter til bom, sier Kasheikal.

Han håper dette bare skal vaere startskudd­et på en rekke protestaks­joner mot bompengene utover høsten. På landsbasis har Facebook-siden Nei til mer bompenger over 40.000 følgere. Flere andre steder i Sør-norge er det store protestaks­joner på gang mot bompenger.

 ?? ARKIVFOTO ?? Makvan Kasheikal håper mange vil komme og protestere mot 11 nye bomstasjon­er i Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO Makvan Kasheikal håper mange vil komme og protestere mot 11 nye bomstasjon­er i Kristiansa­nd.
 ?? SKJERMDUMP ?? Over 40.000 følger Facebook-siden Nei til mer bompenger.
SKJERMDUMP Over 40.000 følger Facebook-siden Nei til mer bompenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway