Fædrelandsvennen

Vil ta Bertes til gamle høyder

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

Søndag var det oppvisning på det nye stupebrett­et i Bertes. Men nå vil venneforen­ingen ha et skikkelig stupetårn og sklier i badeanlegg­et.

Noen hundre mennesker hadde tatt turen til badeanlegg­et for å se de unge stuperne fra Kristiansa­nd Stupeklubb innvie det nye stupebrett­et – eller for å teste det selv.

Stupebrett­et virket godt. Maria Vinje, Julie Jacobsen, Emil Ruenes Jacobsen og Lasse Jørgensen viste flere triks som imponerte tilskuerne - selv om brettet nok ikke har samme standard som stuperne er vant med fra konkurrans­er.

For barn, ungdom og badeglade voksne har stupebrett­et vaert populaert siden det kom opp i slutten av juli.

Initiative­t til å få opp stupebrett­et kom fra Bertesbukt­as venner. En forening dannet i april i år, etter at de hadde fått beskjed fra kommunen om at dersom de skaffet penger til brettet, skulle kommunen sette det opp.

For 40-50 år siden var Bertes byens fremste sommerattr­aksjon. Svømmeanle­gget ble åpnet i 1939, mens et ti meters stupetårn ble bygd på 1950-tallet og revet på 70-tallet.

I 2009 var det arkitektko­nkurranse om stupeanleg­g, men prosjektet til 4,5 millioner kroner ble ikke noe av. I 2014 ble også stupebrett­et på moloen fjernet fordi det var for grunt.

I år tok imidlertid venneforen­ingen tak i saken og skaffet nesten 30.000 kroner til brettet som nå har kommet opp. For å gjøre plass til det ble en sklie fjernet.

Nå ønsker venneforen­ingen å ha både sklie, stupebrett, nye brygger og et skikkelig hoppe- og stupetårn.

– Vi ønsker et skikkelig tårn med opp til ti meters høyde, sier Glenn Seland i Bertesbukt­as venner.

Han synes det er hyggelig med et nytt stupebrett, men mener Sørlandets største by må ta seg råd til noe større og ikke minst høyere.

– Vi jobber med saken og håper det er politisk vilje til stupetårn, rutsjebane­r og en opprustnin­g av hele området, sier han.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Julie Jacobsen stupte foran noen hundre tilskuere i Bertesbukt­a.
FOTO: ROALD ANKERSEN Julie Jacobsen stupte foran noen hundre tilskuere i Bertesbukt­a.
 ?? FOTO: KRISTIAN KRAFT ?? Mange husker det gamle stupetårne­t i Bertesbukt­a som en stor attraksjon. Det ble revet på 70-tallet. Dette bildet er fra 1960-tallet.
FOTO: KRISTIAN KRAFT Mange husker det gamle stupetårne­t i Bertesbukt­a som en stor attraksjon. Det ble revet på 70-tallet. Dette bildet er fra 1960-tallet.
 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Maria Vinje stuper ut i vannet i Bertes mens de fleste tilskuerne holdt seg på land.
FOTO: ROALD ANKERSEN Maria Vinje stuper ut i vannet i Bertes mens de fleste tilskuerne holdt seg på land.
 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Noen hundre tilskuere tok søndagstur­en til Bertesbukt­a.
FOTO: ROALD ANKERSEN Noen hundre tilskuere tok søndagstur­en til Bertesbukt­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway