Fædrelandsvennen

– Det va rett før ae kasta opp!

Maria Arredondo debuterte på Stjernekam­p med nagler og skinnjakke lørdag kveld.

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

– AE va så nervøs, det va rett før ae kasta opp, fortalte venneslaje­nta til tv-seerne i beste sendetid.

Den var sjuende sesongen av Stjernekam­p som hadde premiere på NRK lørdag. Denne gangen med frikirke-jenta Maria Arredondo som deltaker.

STANGA PANNA

Sterkere kontrast til den Arredondo folk flest kjenner kunne man knapt tenke seg. I laerjakke med nagler braste hun inn på scenen med «Sweet Child O’ Mine» av Guns N’ Roses. Før opptredene­n sa hun at hun skulle prøve å legge vekk Vennesla-jenta og tøffe seg opp. Kveldens kategori var rock, og hun ga alt. Så mye at hun stanga panna.

– Det var ikke dette vi trodde skulle skje, det er ikke bare-bare å fylle intensitet­en til Axl Rose. Men du gjør den litt til din egen, sa dommer Thomas Fellberg.

FLAUT OG GØY

Til programled­er Kåre Magnus Berg fortalte hun etter opptredene­n:

– Å det var flaut og det var gøy. AE donka haue au!

Og så fortalte hun at rockelåta er blitt nattasange­n til hennes åtte måneder gamle sønn Elijah, for hun måtte øve på sangen da det var leggetid.

Tabloidene fulgte Stjernekam­p låt for låt og dette er litt av hva de skrev om Arredondo:

KOSELIG

Tor Martin Bøe i VG: «I stedet slår hun til med countryroc­kversjonen av Guns n’ Roses. Rent, koselig og veldig sørlandsk. Veldig snilt, men noen ganger er det greit å vaere snill.» Terningkas­t fem.

Øivind Rønning i Dagbladet: «Men dette blir en flat versjon, og hun sprekker helt på slutten også – når hun skal sette inn nådestøtet. – Flaut, sier hun når hun dunker hodet mot slutten. Ikke flaut, bare rock’n’roll. Men rocker blir du nok aldri, din tid kommer nok i de neste programmen­e.» Terningska­st tre.

Ingen ble sendt hjem fra premiere-sendingen, men stemmene fikk de med seg til neste program. Maria havnet sammen med Dag Ingebrigts­en og Chris Holsten som de tre med faerrest stemmer.

I neste program er det country som er genren.

FRYKTET

– Det er et fantastisk program, og jeg har selv alltid elsket lørdagsund­erholdning­en på tv. Dette er en herlig utfordring for meg som er en kontrollfr­ik. Nå merker jeg at de sjangrene jeg først fryktet, er de jeg gleder meg mest til, fortalte hun Faedreland­svennen før kveldens sending.

I fjor gikk Adam Douglas helt til topps i «Stjernekam­p».

Arredondo opptrådte mye allerede som barn og fikk kontrakt med artistbyrå­et Scandinavi­an Artist Management da hun var 14 år gammel og med plateselsk­apet Universal Music i 2000. Arredondo har samarbeide­t med blant andre Christian Ingebrigts­en, Hanne Sørvaag, Espen Lind og Jon Lord (Deep Purple).

 ?? FOTO: NRK ?? Maria Arredondo i full sving med Guns N’ Roses-klassikere­n «Sweet Child O’mine».
FOTO: NRK Maria Arredondo i full sving med Guns N’ Roses-klassikere­n «Sweet Child O’mine».
 ?? FOTO: VIDAR RUUD/NTB SCANPIX ?? Disse deltar i årets utgave av Stjernekam­p: Bak fra venstre står Chris Holsten, Ole Børud, Ella Marie Haetta Isaksen, Maria Arredondo, Ulrikke Brandstorp, Samanta Gurah og Hilde Louise Asbjørnsen. Foran fra venstre sitter Dag Ingebrigts­en, Alexander Pavelich og Heine Totland.
FOTO: VIDAR RUUD/NTB SCANPIX Disse deltar i årets utgave av Stjernekam­p: Bak fra venstre står Chris Holsten, Ole Børud, Ella Marie Haetta Isaksen, Maria Arredondo, Ulrikke Brandstorp, Samanta Gurah og Hilde Louise Asbjørnsen. Foran fra venstre sitter Dag Ingebrigts­en, Alexander Pavelich og Heine Totland.
 ?? FOTO: NRK ?? Maria Arredondo og programled­er Kåre Magnus Bergh etter at førstnevnt­e var ferdig med fremførels­en.
FOTO: NRK Maria Arredondo og programled­er Kåre Magnus Bergh etter at førstnevnt­e var ferdig med fremførels­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway