Fædrelandsvennen

Avsluttet Rekordfest­ivalen med jublende gammelrock

- JOHS. BJØRKELI

Fra Bjørn Eidsvåg til Grande og Sordals Classic Rock. Årets Rekordfest­ival på Hovden bød på noe for enhver smak - og publikum møtte mannsterkt opp.

– Vi traff et bredt publikum i år, sier festivalsj­ef Nicolai B. Ertzeid og gleder seg over at også årets Rekordfest­ival på

Hovden trakk til seg mange mennesker.

Hvor mange visste han ikke helt da Grande og Sordal gikk av scenen etter å ha levert rock’n roll-varene med blant andre Jimi Hendrix, Van Halen, Deep Purple og til og med The Shadows’ gode, gamle Apache ved midnattsti­d natt til søndag. Da levde området foran scenen av dansende, glade mennesker i boblejakke, skjerf og strikkelue­r.

Ertzeid opplyser at det ble solgt nesten 1000 billetter til sammen fredag og lørdag. I tillegg kommer frivillige, artister og de som arbeidet ved festivalen.

– Vi var helt bevisste på at vi trolig ville nå ut til et bredere publikum da vi fikk tak i Bjørn Eidsvåg, sa Ertzeid, som legger til at han er strålende fornøyd med både gjennomfør­ing og besøkstall.

– Allsangfak­toren var stor og publikum vugget med, sa Kristian Rasmussen (21) og Eivind Laerum Bie (21) fra Grimstad om konserten med Eidsvåg fredag.

Ungguttene er fans av Eidsvåg, men stortrives kanskje først og fremst når heavy metal-bandene står på scenen.

– En hyggelig festival. Veldig fint miljø. Jeg har vaert på mange festivaler, men dette er den hyggeligst­e, sa Laerum Bie.

– Dette skal bli tradisjon. Her vil vi komme tilbake, sa Rasmussen.

Kos, hygge og vennetreff, var omkvedet blant de Faedreland­svennen snakket med lørdagskve­lden. Johanne Rodvang fra Skien har venner på Hovden og helgas Rekordfest­ival var den første for henne.

– Veldig mye fin musikk. Hyggelige mennesker der mange kjenner hverandre. En festival høyt til fjells i disse vakre omgivelsen­e er topp, sa hun.

I vennegjeng­en hennes er Sigrid Stensbøl og Mads Dreng fra Hovden. De er både publikum og dugnadshje­lper eller ansvarlige under Rekordfest­ivalene.

– Familiekon­serten var kjempepopu­laer, sa Stensbøl.

Arrangøren­e gleder seg over at hyttefolke­t år etter år kommer tilbake og koser seg blant Hovdens egne innbyggere på festivalom­rådet.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? Grande og Sordal Classic Rock sørget for at Rekordfest­ivalen fikk en heidundren­de avslutning lørdag.
FOTO: JOHS. BJØRKELI Grande og Sordal Classic Rock sørget for at Rekordfest­ivalen fikk en heidundren­de avslutning lørdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway