Fædrelandsvennen

Frastjålet syklene natta før Birken

- ROALD ANKERSEN

Da Ståle Drevdal og Einar Erlandsen fra Grimstad våknet opp på Rena og skulle sykle Birkebeine­rrittet var syklene deres stjålet.

Syklistene oppdaget tyveriet lørdag morgen, kun et par timer før de skulle starte i det store sykkelritt­et Birkebeine­rrittet som går fra Rena til Lillehamme­r.

– Det er rett og slett drittkjede­lig. Det er en utrolig sur dag å miste sykkelen på, sier Einar Erlandsen. Han snakket med Faedreland­svennen en halv time etter at han skulle startet på ferden over fjellet. I stedet satt de to kameratene i bobilen sammen med sjåføren, på vei rundt fjellet for å hente en fjerde kamerat.

– Han hadde en litt eldre sykkel, så den lot de vaere i fred, sier Erlandsen. Hans egen sykkel var en ny Cannondale som han betalte 17.000 kroner for. Drevdal hadde en litt dyrere utgave av samme merke.

– De har vaert kresne, sier Erlandsen.

Dagbladet skriver også om tyveriene ved starten av Birkebeine­rrittet.

– Det kom noen her i natt som har klippet låser og tatt med seg sykler, sier Lars Ole Sveen til Dagbladet.

Han driver Rena camping, som er fullbooket i helga som følge av rittet. Campingses­ongen er på hell, men Birken-helga fører hvert eneste år til stappfulle overnattin­gssteder på Rena. Campingeie­ren tror tyveriene har vaert organisert. De nesten 10.000 syklistene har verdier for enorme summer til sammen.

For de to Grimstad-syklistene gikk et av årets sportslige høydepunkt i vasken.

– Vi har trent bra og var godt forberedt. Det er utrolig kjedelig å gå glipp av turen. Nå er det jo fint vaer også, sier Erlandsen.

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? Mange mistet syklene sine foran Birken lørdag.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX Mange mistet syklene sine foran Birken lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway