Fædrelandsvennen

Hagen tror Start overlever i Eliteserie­n

- STEFFEN STENERSEN

Enn så lenge tyder lite på at Steffen Hagen blir Start-spiller. Men kristiansa­nderen har tro på at Start holder seg i Eliteserie­n.

– Hvis det skulle vaert en annen klubb jeg skulle spilt i i Norge, så måtte det vel vaert Start. Jeg har jo røtter der, sier Steffen Hagen.

Mandag er han igjen tilbake på Sparebanke­n Sør Arena som Odd-spiller. Noe mannen fra Kristiansa­nd er vant med etter 400 kamper i Skiens-klubben.

Det har lenge vaert snakket om at Steffen Hagen burde vaert en mann for Start. Lokal og solid midtstoppe­r vil alltid friste Start-fansen, men 32-åringen sier han ikke hørte noe fra klubben i sommer.

– Jeg hørte ingenting, så da er det vanskelig å uttale seg om. Jeg fokuserer mest på det jeg skal gjøre i Odd, sier Hagen.

Han følger godt med på hvordan det går med sørlandskl­ubben, og leser det meste som står i avisene om Start. Han sier det er to forskjelli­ge klubbfilos­ofier som møtes på mandag.

– Det er veldig annerledes enn det vi driver med i Odd. Odd har verken ønske eller ressurser til å bytte ut spillersta­llen. Men det er spennende det som skjer i Start, for all del. Hvis de får fart på ting har de ressurser til å få skikkelig bra resultater.

– I Odd har vi hatt fokus på å ha lokale spillere, som lenge har vaert en kjepphest i klubben. Mens Start tenker på en annen måte. Det er forskjelli­ge filosofier, sier Hagen.

Midtstoppe­ren tror inntoget til Kjetil Rekdal betyr mye for Start, og spår at Start kommer til å holde seg over nedrykksst­reken når det er spilt 30 kamper.

– Jeg har egentlig trodd det hele veien. Jeg får sikkert kjent det litt mer på kroppen på mandag hvordan de presterer, men de har stått på på overgangsm­arkedet og har en trener som er god på å få resultater når det trengs. Så jeg tror de klarer det, sier Hagen, som samtidig sier han er skuffet over måten Odd har prestert på denne sesongen.

Dag-eilev Fagermos gutter står med kun 23 poeng på en 10. plass, og har kun vunnet to av sine siste ti kamper. De har samtidig en seier og tre uavgjorte på sine siste fire.

– Det blir en veldig åpen kamp. Vi har variert veldig i år, og det har Start også. Det er litt mer usikkert hva de leverer, så de har kanskje et større, uforløst potensial. Vi får se om de finner ut av det mot oss. Men jeg tror hvis begge lagene spiller på sitt beste, så er vi bedre enn Start, mener Hagen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Steffen Hagen er kaptein for Odd.
FOTO: NTB SCANPIX Steffen Hagen er kaptein for Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway